Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Luis Suarezin siirto FC Barcelonasta Atletico Madridiin varmistui – Atletico maksaa kuuden miljoonan euron siirtosumman

Luis Suarez pelasi Barcelonan riveissä kuusi kautta. AFP / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Uruguaylaisen jalkapalloilijan Luis Suarezin siirto espanjalaisesta suurseurasta toiseen on varmistunut. FC Barcelona kertoo verkkosivuillaan, että Suarez siirtyy Atletico Madridin riveihin.

Suarez, 33, pelasi katalonialaisjätin riveissä kuusi kautta ja voitti sinä aikana neljä Espanjan mestaruutta sekä kerran Mestarien liigan.

FC Barcelonan mukaan Suarezin siirtosumma on kuusi miljoonaa euroa.

Suarez on kotoisin Uruguayn Saltosta, maan luoteisosasta aivan Argentiinan rajan tuntumasta. Hän siirtyi jo nuorena Uruguayn pääkaupunkiin Montevideoon suurseura Nacionaliin. Sieltä matka jatkui Hollantiin, jossa Suarez pelasi ensin kauden 2006–07 FC Groningenin riveissä. Seuraavat vuodet Suarez edusti hollantilaista suurseura Ajaxia, kunnes tammikuussa 2011 oli edessä siirto Englantiin Liverpooliin.

Skandaaleja rasitteena

Suarezin aikaa Englannissa sävyttivät skandaalit, kun hän ensin sai pitkän pelikielloin rasistisesta käytöksestä ja myöhemmin toisen pitkän pelikiellon purtuaan kesken pelin Chelsean Branislav Ivanovicia. Hän oli jo Ajaxin vuosinaan kärsinyt yhden pelikiellon purtuaan kesken pelin PSV:n Otman Bakkalia.

Kesä 2014 oli Suarezille vivahteikas, kun hän ensin MM-kisoissa puri Italian Giorgio Chielliniä kesken ottelun ja sai pitkän pelikiellon. Myöhemmin hänen siirtonsa FC Barcelonaan varmistui, mutta hyökkääjä oli ensin pitkään pelikiellossa Chiellinin puremisesta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut