Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kipchogen voittosarja katkesi, kun Kitata juhli Lontoon maratonilla – Kosgei juoksi naisten maratonin voittajaksi

Etiopian Shura Kitata, Kenian Vincent Kipchumba ja Etiopian Sisay Lemma tarjosivat tasaisen kamppailun Lontoon maratonin voitosta. Sunnuntaina juostussa kilpailussa Kitata oli kolmikosta nopein ajalla 2.05.41 ja taivutti Kipchumban vain sekunnin erolla. Lemma jäi voittajasta neljä sekuntia.

Ennakkosuosikkeihin lukeutunut Kenian Eliud Kipchoge jäi kahdeksanneksi ja hävisi voittajalle reilun minuutin. ME-mies Kipchogelle voitotta jääminen on harvinaista, koska edellisen kerran näin tapahtui Berliinissä 2013. Sen jälkeen hän voitti 11 maratonia peräkkäin mukaan luettuna Rion olympiamaratonin.

Vuosi sitten Kipchoge juoksi Wienissä maratonin ensimmäisenä alle kahden tunnin, mutta hänelle räätälöidyssä juoksussa syntynyt aika ei ollut tilastokelpoinen.

Kenian Brigid Kosgei voitti naisten kilpailun ajalla 2.18.58. Kosgei kukisti reilulla kolmella sekunnilla Yhdysvaltain Sarah Hallin ja Kenian Ruth Chepmgetichin.

Etiopian Shura Kitata on voittanut Lontoon maratonin miesten kilpailun sekunnin erolla ennen Kenian Vincent Kipchumbaa. Kitatan voittoaika oli 2.05.41. Etiopian Sisay Lemma (2.05.45) oli kolmas tiiviissä kärkiryhmässä.

Ennakkosuosikkeihin lukeutunut Kenian Eliud Kipchoge jäi kahdeksanneksi ja hävisi voittajalle reilun minuutin.

Kenian Kosgei säilytti Lontoon maratonin valtikkansa

Kenialaisjuoksija Brigid Kosgei oli viime vuoden tavoin nopein Lontoon maratonin naisten kilpailussa ja uusi voittonsa sunnuntaina. Kosgeille voitto on kaikkiaan neljäs maratonkilpailuissa.

Hänen voittoaikansa oli 2.18.58. Toiseksi sijoittunut Yhdysvaltain Sarah Hall juoksi ennätyksekseen 2.22.01 ja taivutti kenialaisen maailmanmestarin Ruth Chepmgetichin kolmanneksi alle sekunnin erolla.

– Sää ei ole hyvä, joten kamppailimme, Kosgei viittasi sateiseen ja kylmään keliin.

Lontoon maraton piti juosta alun perin huhtikuussa, mutta siirrettiin lokakuulle koronaviruksen vuoksi. Tämän vuoden kilpailussa kierrettiin 19 kertaa noin puolentoista mailin kierros.

– Emme ole valmistautuneet hyvin pandemian takia. Taistelin siihen hetkeen saakka, kunnes olin maalissa. Valmistaudun hyvin, että saan hyviä tuloksia ensi vuonna, Kosgei lupasi.