Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sebastian Coen mielestä urheilijat saavat polvistua Tokion olympialaisissa

Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe kannattaa urheilijoiden oikeutta polvistua Tokion ensi vuoden olympialaisten palkintojenjaoissa. Olympialaisissa poliittiset mielenilmaukset ovat olleet kiellettyjä, mutta Coe sanoi hyväksyvänsä ne, jos ne tehdään muita urheilijoita kunnioittaen.

– Olen sanonut hyvin selvästi, että jos urheilija haluaa laskeutua polvelle palkintokorokkeella, kannatan sitä. Urheilijat ovat osa maailmaa ja haluavat heijastaa maailmaa, jossa elävät. Minusta tämä on täysin hyväksyttävää, kunhan se tehdään muita kilpailijoita kunnioittaen. Uskon useimpien urheilijoiden ymmärtävän tämän, Coe sanoi.

Viime kesänä joukko yhdysvaltalaisia urheilijoita vaati Kansainvälistä olympiakomiteaa luopumaan poliittisten mielenilmausten kiellosta. Vetoomukseen yhtyi myös John Carlos, joka yhdessä Tommie Smithin kanssa teki olympiahistorian kuuluisimman mielenilmauksen Meksikon olympialaisissa 1968. Kaksikko kohotti hansikoidut nyrkkinsä ilmaan 200 metrin palkintojenjaossa.

– Urheilijoita ei voi enää vaientaa, yhdysvaltalaisurheilijoiden vetoomuksessa kirjoitettiin.