Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sijoittamaton puolalaiskomeetta Swiatek haastaa Keninin Ranskan avointen finaalissa

Swiatek on kaksinpelin naisten maailmanlistalla sijalla 54. LEHTIKUVAA/AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Vakuuttavasti pelannut Puolan Iga Swiatek, 19, saa Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelifinaalissa vastaansa Yhdysvaltain Sofia Keninin, 21.

Swiatek on jo tehnyt melkoisen tempun, sillä hän on sijoittamaton pelaaja ja kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 54. Torstaina hän kukisti kahden sijoittamattoman pelaajan välieräkohtaamisessa Argentiinan Nadia Podoroskan 6–2, 6–1.

Swiatekista tuli ensimmäinen puolalaisnainen 81 vuoteen, joka on yltänyt Ranskan avointen finaaliin. Aiemmin tempussa onnistui Jadwiga Jedrzejowska, joka oli finaalissa vuonna 1939.

Swiatekista tuli samalla vasta toinen grand slam -turnauksen kaksinpelifinaaliin yltänyt puolalaisnainen niin sanotulla avoimella aikakaudella. Edellinen oli Agnieszka Radwanska, joka oli Wimbledonin finaalissa 2012.

Swiatek ei ole hävinnyt tämän vuoden Ranskan avoimissa yhtään erää. Matkalla loppuhuipennukseen hän on kukistanut muun muassa turnauksen ykkössijoitetun Simona Halepin 6–1, 6–2.

– Olen hieman yllättynyt. Turnauksen alussa en uskonut pelaavani näin hyvin täällä, mutta tiesin, että jos yllän grand slam -turnauksen finaaliin, se tapahtuu Ranskan avoimissa, Swiatek sanoi.

Kenin jahtaa toista grand slam -voittoaan

Lauantain finaalissa Swiatekin vastus on kova, sillä Kenin on sijoitettu turnauksessa neljänneksi. Hän kukisti torstaina välierissä Tshekin Petra Kvitovan 6–4, 7–5. Kvitova oli sijoitettu turnauksessa seitsemänneksi.

Kenin menetti syöttönsä toisessa erässä tilanteessa 5–4, mutta osoitti luonteenlujuutta nappaamalla heti perään syötönmurron.

Yhdysvaltalainen pelaa hienoa kautta, sillä hän voitti aiemmin tänä vuonna Australian avoimet.

Mikäli Kenin voittaa finaalin, hänestä tulee Angelique Kerberin ja vuoden 2016 jälkeen ensimmäinen naispelaaja, joka on yltänyt yhdellä kaudella kahteen grand slam -turnauksen voittoon.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut