Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HIFK rankaisi jatkoajalla Tapparan Virran virheestä

Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina. KALLE PARKKINEN / LEHTIKUVA

Juha Aaltonen / STT

HIFK:n ruotsalaisvahvistus Emil Bemström kaatoi lauantaina jatkoajalla Tapparan 3–2 karattuaan Patrik Virran ohilaukauksen ansiosta laidasta läpi ja ohitettuaan tyylikkäästi läpiajon päätteeksi Tapparan maalivahdin Dominik Hrachovinan.

– On jokaisen pelaajan omalla vastuulla pelata viisaasti jatkoajalla. Jos laukoo ohi, seurauksena on usein ylivoimahyökkäys omaan päähän tai läpiajo kuten tänään nähtiin. Ei siihen mitään taktisia ohjeita tarvita, sanoi toisen jääkiekkoliigan ottelunsa HIFK:ssa pelannut Antti Suomela.

Suomelan saldo avausottelustaan Kärppiä vastaan oli –2 perjantaina. Nyt hän sai pluspisteen voittomaalista ja pelasi 22 minuuttia.

– Ehdin jäälle tuulettamaan. Paransimme merkittävästi avauspelistä koko joukkueena. Katsoimme vähän Kärpät-pelistä videoita, ja keskityimme puolustamaan hyvin ja välttämään harhasyöttöjä, Suomela lisäsi.

Maali oli Bemströmille kauden neljäs. Hän teki viime kaudella NHL:ssä Columbukselle 10 maalia.

Ottelu oli vasta kolmas jatkoajalle mennyt tämän kauden jääkiekkoliigassa, jossa otteluita on pelattu 29. Eli tämä on noin 10 prosenttia, kun viime kaudella jatkoajalle eteni 21,8 prosenttia otteluista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut