Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

TSN: Mikko Koivu ja Columbus Blue Jackets viimeistelevät sopimusta

STT

Suomalaishyökkääjä Mikko Koivun pitkä ura NHL-jääkiekkoliigan Minnesota Wildissa päättyi tähän kauteen, kun Wild ei jatkanut sopimusta seuraa lähes 15 vuotta palvelleen kapteeninsa kanssa. Koivun, 37, pelit taalaliigassa eivät kuitenkaan tähän tyssää: kanadalaissivusto TSN:n mukaan Columbus Blue Jackets ja Koivu ovat viimeistelemässä sopimusta.

TSN:n kiekkotoimittaja Pierre LeBrun kertoi lauantaina, että suomalaisen GM:n Jarmo Kekäläisen vetämä Blue Jackets pestaa veteraanihyökkääjän yhden vuoden ja noin 1,5 miljoonan dollarin sopimuksella.

Koivu on edustanut NHL:ssä vain Wildiä. Hän aloitti seurassa kaudella 2005–06. Koivu siirtyi Pohjois-Amerikkaan jo kautta aiemmin ja pelasi AHL-liigaa Wildin farmiseurassa Houston Aerosissa.

Koivu nimettiin Wildin ensimmäiseksi kokoaikaiseksi kapteeniksi lokakuussa 2009, joten hän hoiti kapteenin virkaa peräti 11 kauden ajan. Koivu teki Wildissä 1 028 runkosarjaottelussa tehopisteet 205+504=709.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut