Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: JYP-faneihin lähtemättömän jäljen jättänyt Jonne Virtanen laittoi korkin kiinni katkaisuhoidon ja päihdekuntoutuksen jälkeen: ”Kun 7-vuotias poikani huomautti asiasta, en enää päässyt asiaa karkuun”

Jyväskylässä pitkään kiekkoilut Jonne Virtanen kertoo Ilta-Sanomissa päihdeongelmastaan ja siitä selviytymisestä.

Virtanen kertoo, miten aikoinaan laittomat potkut TPS:stä veivät hänet Tanskan pääsarjaan Herning Blue Foxin riveihin. Siellä alkoi miehen alamäki.

– Perhe tuli sinne hetkeksi. Kun he lähtivät takaisin Suomeen, alkoi alamäki. Aikataulutus oli sellainen, että iltapäivisin treenattiin ja illalla pelattiin. Sen jälkeen oli pari vapaapäivää. Tuli ryypättyä iloon, suruun ja tylsyyteen, Virtanen kertoo Ilta-Sanomissa.

Sama meno jatkui Suomeen paluun jälkeen. Viime keväänä Virtanen sitten hakeutui katkaisuhoitoon.

– Olin kuukauden päihdekuntoutuksessa. Se oli aika kova setti. Siellä tuli hyvin selväksi, että minulla on alkoholiongelma. Pystyin loppuun saakka uskottelemaan itselleni, ettei minulla ole mitään ongelmaa, mutta kaikki muut tiesivät jo aiemmin, että se ei pidä paikkansa, Virtanen kertoo Ilta-Sanomissa.

– Olin siinä uskossa, ettei lapsillani ole mitään hajua alkoholinkäytöstäni, kunnes seitsemänvuotiaani sanoi asiasta. Se iski kovaa. En päässyt sitä enää karkuun.

Päihdekuntouksen jälkeen Virtanen ei ole koskenut alkoholiin. Voimahyökkääjä pelaa nyt Liigaa Vaasan Sportissa ja kantaa kultakypärää.

Virtasen Jyväskylä-vierailu alkoi kesällä 2009, kun SaiPa purki Virtasen sopimuksen kurinpidollisiin syihin vedoten. Hän pelasi kauden 2009–10 suurimmaksi osaksi JYPin farmijoukkue D Teamissa. SM-liigassa hän pelasi vain neljä ottelua.

Myös kauden 2010–11 Virtanen aloitti D Teamissa, mutta pääsi lopulta JYPin SM-liigajoukkueeseen. Hän teki 38 runkosarjaottelussa tehot 4+5=9 sekä neljässä playoff-ottelussa tehot 2+1=3. Tammikuussa 2011 Virtanen teki 1+1-vuotisen jatkosopimuksen JYPin kanssa.

Myös kauden 2011–12 Virtanen aloitti JYPin farmissa. Tammikuussa 2012 JYP käytti Virtasen sopimuksessa olleen option ja teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kaudella 2012–13 Virtanen teki SM-liigan yhden kauden piste-ennätyksensä (7+12=19).

Toukokuussa 2013 Virtasen kerrottiin tehneen sopimuksen sekä Helsingin IFK:n että JYPin kanssa. SM-liigan näkemyksen mukaan hän oli IFK:n pelaaja. Koko kesän jatkunut sopimuskiista sai ratkaisunsa elokuussa, kun seurat sopivat Virtasen jatkavan JYPissä.

Virtasen sopimus JYPin kanssa olisi jatkunut myös kauden 2014–15, mutta hän purki sopimuksensa ja siirtyi Rauman Lukkoon, jota tuolloin valmensi Virtaselle JYPistä tuttu Risto Dufva.