Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kirittärien Emma Körkkö valittiin vuoden naispesäpalloilijaksi

Niko Korhonen palkittiin miesten parhaana pelaajana.

Emma Körkkö valittiin vuoden naispesäpalloilijaksi jo toisen kerran. Risto Aalto
Ari Mäntylä

Ari Mäntylä

Jyväskylän Kirittärien Emma Körkkö palkittiin perjantaina vuoden parhaana naispesäpalloilijana. Turku-Pesiksen kasvatti ilmoitti vuosi sitten lopettavansa uransa, mutta kertoi toukokuussa palaavansa kentille. Hän teki Kirittärien kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

Kausi toi uran neljännen Suomen mestaruuden Kirittärissä ja toisen valinnan vuoden naispesäpalloilijaksi. Hänet palkittiin samalla tittelillä myös vuonna 2016.

Kirittärien Ella Korpela palkittiin jo aiemmin pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana.

Sotkamon Jymyn Niko Korhonen valittiin kautta aikain ensimmäisenä sekä vuoden pesäpalloilijaksi että pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi samalla kaudella. Aina Jymyä edustanut sotkamolaislähtöinen Korhonen huipensi 11. kautensa superpesiksessä kuudenteen Suomen mestaruuteen ja yhteensä kymmenenteen SM-mitaliin. Vuoden miespesäpalloilijan ja pudotuspelien arvokkaimman pelaajan tittelit Korhonen saavutti ensi kertaa urallaan.

Sotkamon Jymyn Niko Korhonen. Emmi Korhonen / Lehtikuva

Vuoden lukkarin pysti on vanhin pesäpallossa yhä jaettava henkilökohtainen palkinto. Parhaina lukkareina palkittiin kauden 2018 malliin Kouvolan Pallonlyöjien Janne Kivipelto ja Kirittärien Mari Mantsinen.

Pelaajien itsensä äänestämänä parhaan sisäpelaajan kultaisen mailan saivat tamperelaisen Manse PP:n Virpi Hukka ja Vimpelin Vedon Perttu Ruuska. Ulkopelaajalle annettavan kultaisen räpylän vastaanottivat Emma Körkkö ja Kouvolan Pallonlyöjien Valtteri Luoma. Parhaan tuomarin kultaisen pillin saajaksi pelaajat äänestivät Ossi Muuraisen.

Vain Körkkö ja Sirpa Pollari ovat yltäneet neljään kultaisen räpylän valintaan. Lisäksi Körköllä on kultainen maila kaudelta 2016, mikä tarkoittaa kautta aikain ennätysmäärää (5) pelaajien äänestämiä palkintoja.

Vuoden pesäpalloseuraksi arvostettiin miesten ja poikien Suomen mestaruuden voittanut Sotkamon Jymy. Vuoden pelinjohtajana palkittiin Jani Komulainen ja tämän poika Aapo Komulainen vuoden tulokkaana sekä vuoden poikalukkarina.

Vimpelin Vedon Perttu Ruuska nousi vahvaan rooliin joukkueensa lukkarina, voitti kärkilyöntitilaston ja pokkasi historiallisesti peräti neljännen peräkkäisen vuoden poikapesäpalloilijan pystin. Aiemmin Hannu Kiukkonen on vienyt tittelin kahdesti. Kirittärien Venla Karttunen puolestaan debytoi superpesiksessä kaudella 2018 ja on siitä lähtien päättänyt kautensa kolme kertaa peräkkäin mestaruusjuhliin. Vuoden tyttöpesäpalloilijan palkinto on Karttuselle toinen peräkkäinen, mihin ovat aiemmin yltäneet vain Salla Pollari (2008-09) ja Emilia Linna (2016-17).

Naisten Superpesiksen vuoden pelinjohtajana ennätyksellisesti jo kuudennen kerran palkittu Jussi Viljanen on juhlinut Suomen mestaruutta neljällä eri vuosikymmenellä. Viljanen luotsasi Kirittäret mestariksi jo kolmannella kaudella peräjälkeen ja tällä kertaa vahvasti uusiutuneella joukkueella.

Vuosikymmenten ajan menestynyt Sotkamon Jymyn Petri Lindsberg palkittiin poikien Superpesiksen vuoden pelinjohtajana. Tyttöjen Superpesiksen osalta vastaavan kunnian sai Kempeleen Kirin seurahistorialliseen mestaruuteen luotsannut Jarkko Sillanpää.

Pesäpallon kautta aikain kokeneimmaksi pelituomariksi noussut Tommi Nupponen ja kokeneimmaksi syöttötuomariksi noussut Ossi Muurainen Jyväskylästä palkittiin vuoden tuomariparina. Tilastokärjessä peli- ja syöttötuomareista Muurainen on nyt viheltänyt 519 miesten Superpesiksen ottelua, uransa lopettanut Matti Lähteenmäki 507 ja Nupponen 475.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut