Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IL: Palokan kasvatti Pekka Jormakka löysi vihdoin seuran – Ex-JYP suuntaa Siperiaan

Pekka Jormakka JYPin A-junioreissa tutussa puuhassa vuonna 2011 eli tuulettamassa maaliaan. Matti Salmi
Seppo Pänkäläinen

Seppo Pänkäläinen

Jyväskyläläislähtöinen jääkiekkoilija Pekka Jormakka, 30, on tehnyt tämän kauden kattavan sopimuksen KHL:n Sibir Novosibirskin kanssa. Sibir vahvistaa asian kotisivuillaan. Asiasta Suomessa kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Sibir on Itäisen konferenssin häntäpäässä 13 pisteellä.

Jormakka on hakenut uutta työnantajaa koko syksyn eikä ole pelannut tällä kaudella missään. Viime kaudella Jormakka edusti Vitjazia 48 ottelussa tehoin 12+9=21. Leijonien mukana MM-kisoissakin nähty Puntti-Pekka edusti ennen Vitjazia KHL:ssä Helsingin Jokereita kaudesta 2015–2016. Jokereissa hän teki jokaisella kaudella 20–30 pistettä.

Jormakka on Palokan Kiekon kasvatti. Hän siirtyi 11-vuotiaana JYPiin. Hyvien ja tehokkaiden juniorivuosien jälkeen Jormakka teki liigadebyyttinsä kaudella 2008–09. Jormakka ei kuitenkaan onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa JYPissä vaan pelasi lähinnä D Teamissä ja seuran A-junioreissa. Jyväskylästä tie veikin miehen ensin Lahteen Pelicansin riveihin 2011 ja sieltä 2013 Tampereelle Tapparaan.

Jormakka edusti Suomea MM-kisoissa 2014 ja 2018, joista ensimmäinen turnaus päättyi hopeaan. Jormakka on pelannut 60 A-maaottelua (12+11=23).

Pohjola-leirin vuoden 2005 parhaan pelaajan todellista läpimurtoa kiekkomaailman ehdottomaan eliittiin voidaan odottaa viimeistään nyt, vaikka Jormakka onkin ollut tasaisen tehokas roolipelaaja eri joukkueissa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut