Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dettmann nimesi 25 ehdokasta EM-karsintakuplaan – listaa tähdittävät Markkanen ja Koponen

Miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann nimesi maanantaina 25 ehdokkaan listan marraskuun EM-karsintakuplaan. Suomi kohtaa 28. marraskuuta Georgian ja 30. marraskuuta Serbian karsintojen E-lohkossa.

Dettmannin ehdokaslistan luottokaartia edustavat muiden muassa Petteri Koponen, Lauri Markkanen, Shawn Huff, Tuukka Kotti, Sasu Salin, Erik Murphy ja Jamar Wilson.

Listassa on myös kesän Viro-maaotteluiden näytöillä nuoria kuten Remu Raitanen, Daniel Dolenc, Shawn Hopkins, Edon Maxhuni, Henri Kantonen ja Elias Valtonen. EM-karsintoihin pyrkii myös Seagullsin 18-vuotias liigatulokas Max Besselink.

– Meillä on laadukkaita pelaajia jokaiselle pelipaikalle ja erinomainen joukkueen sisäinen kilpailutilanne, Dettmann kommentoi listaa liiton tiedotteessa.

– Samalla 21 vuoden ikäero joukkueen vanhimman (Kotti, 39) ja nuorimman (Besselink, 18) pelaajan välillä osoittaa jotain nuorten pelaajien valmiuksista pelata kansainvälisen tason koripalloa sekä kokeneemman jaoston kilpailullisuudesta ja motivaatiosta.

Markkanen haluaa kentälle

NBA-seura Chicago Bullsia edustava Markkanen pelasi viimeksi Pohjois-Amerikassa 10. maaliskuuta.

– Viime matsista on ehtinyt kulua jo yli puoli vuotta, ja mieli tekee kovasti kentälle. Niin kauan kuin se on olosuhteiden puolesta mahdollista, tahtoisin ehdottomasti edustaa Susijengiä marraskuun peleissä, Chicagosta tavoitettu Markkanen vahvisti kiinnostuksensa maajoukkuepeleihin.

Päävalmentaja on selvittänyt Markkasen tilannetta kansainvälisen koripalloliiton Fiban ja NBA-liigan kanssa.

– Elämme poikkeuksellista aikaa ja tiedostamme, että tavallisesti tähän aikaan NBA:n pelikausi olisi alkamaisillaan. Niin Laurin kuin meidän tahtotila ja etu on, että hän pystyisi marraskuussa pelaamaan. Olemme olleet yhteydessä sekä Fibaan että NBA:han, ja odotamme virallisia vastauksia, Dettmann kertoi.