Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuusikymppisiään pian juhlivalla Diego Maradonalla yksi pieni lahjatoive

Maradonan vasemmalla kädellä tekemä maali Englantia vastaan kesän 1986 MM-turnauksessa jäi ikuisesti jalkapallohistoriaan yhtenä kaikkien aikojen tunnetuimmista maaleista. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kaikkien aikojen jalkapalloilijaeliittiin lukeutuva argentiinalainen Diego Maradona täyttää perjantaina 60 vuotta, ja hänellä on yksi erityinen unelmalahja mielessään.

– Unelmoin, että voisin tehdä vielä maalin Englantia vastaan, ja tällä kertaa oikealla kädellä, jalkapalloikoni kertoo France Football -lehdelle ja purskahtaa naurunremakkaan.

Maradonan vasemmalla kädellä tekemä maali Englantia vastaan kesän 1986 MM-turnauksessa jäi ikuisesti jalkapallohistoriaan yhtenä kaikkien aikojen tunnetuimmista maaleista. Maradona liekitti legendaa vielä kertomalla, että maalin synnyssä avitti "Jumalan käsi".

Nykyjalkapalloilijoista Maradonan saavat innostumaan kaksi tuttua nimeä.

– (Lionel) Messi ja Cristiano (Ronaldo), Cristiano ja Messi. Minulle nämä kaksi ovat muita ylempänä, enkä näe kenenkään lähestyvän heitä. Yksikään ei yllä edes puoleen siitä, mitä he tekevät.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut