Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Barcelonan puheenjohtajan palli huojuu – Bartomeuta uhkaa Messi-kärhämän seurauksena luottamusäänestys ja potkut vain viikkoja ennen pestin päättymistä

STT–AFP

Espanjan jalkapalloliigan suurseuran Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu käy sitkeää kamppailua asemastaan. Tähtipelaaja Lionel Messin kanssa riitautunut puheenjohtaja ilmoitti seuran hallituksen kokouksessa maanantaina, että hän jatkaa tehtävässään ensi vuoden alkuun muttei asetu uudestaan ehdolle seuraavassa vaalissa.

– Nyt olisi huonoin hetki vetäytyä, Bartomeu totesi kokouksen jälkeen.

– Meillä on useita keskeneräisiä asioita hoidettavana. Nyt olisi kaikkein hankalin ajankohta siirtää vastuu väliaikaiselle johtoryhmälle.

Bartomeu on joutunut vuoden mittaan yhä ahtaammalle, kun seurajohdon huhutaan riitaantuneen joukkueen tähtipelaajien kanssa. Messi on arvostellut seuran johtamiskulttuuria, ja Bartomeun katsotaan torpanneen argentiinalaistähden yrityksen vaihtaa seuraa viime kesänä.

Bartomeuta vastustavat seuran jäsenet saivat viime kuussa kokoon yli 16 250 ääntä vetoomuksessa puheenjohtajan asemasta. Sen seurauksena puheenjohtajaa uhkaa luottamusäänestys. Valta voi siirtyä luottamusäänestyksen jälkeen erikseen nimettävälle johtoryhmälle, joka johtaisi seuraa ensi vuoden alussa pidettävään puheenjohtajavaaliin saakka.

Politikointi jatkuu ensi vuoden alkuun

Näillä näkymin luottamusäänestys lykkääntyy Katalonian koronamääräysten takia marraskuun puoliväliin. Bartomeu tarvitsee seuran jäsenten äänestyksessä enemmän kuin kolmanneksen tuen jatkaakseen tehtävässä.

Barcelonan puheenjohtajan seuraava vaali on aikaistettu maaliskuulta tammi-helmikuuhun. Bartomeu ei asetu enää ehdolle.

Puheenjohtajavaalin uskotaan ratkaisevan Messin jatkon seurassa ja myös valmentajakysymyksen. Oppositio on Messin puolella ja ajaa valmentajaksi seuran entistä tähtipelaajaa Xavi Hernandezia.

Bartomeun vahvin seuraajaehdokas Victor Font on ehdottanut, että Ronald Koeman jatkaisi seuran päävalmentajana. Hän on kaavaillut Xaville jotain vaihtoehtoista roolia Koemanin tukena.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut