Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

KuPS pestasi Simo Valakarin päävalmentajakseen 1+1-vuotisella sopimuksella

Valakari työskenteli viimeksi norjalaisseura IL Tromsössä lähes kolmen vuoden ajan. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Kuopion Palloseura on pestannut Simo Valakarin päävalmentajakseen 1+1-vuotisella sopimuksella. KuPS vahvisti keskiviikkona ennen liigakauden päätösotteluaan uutisen, jonka aiemmin päivällä ensimmäisenä kertoi MTV Urheilu.

KuPSin tämän kauden päävalmentajan Arne Erlandsenin sopimuksen optiovuosi jää käyttämättä.

Valakari, 47, työskenteli viimeksi norjalaisseura IL Tromsössä lähes kolmen vuoden ajan. Valakari pelasi Suomen maajoukkueen keskikentällä 32 maaottelua ja aloitti valmennusuransa Åbo IFK:ssa kaudella 2010.

Valmennettuaan välillä pari vuotta KäPan junioreita hän siirtyi Seinäjoelle ja nosti SJK:n pääsarjaan kauden 2013 päätteeksi. Kaksi vuotta myöhemmin hän valmensi SJK:n Suomen mestariksi ja 2016 Suomen cupin voittoon.

Norjaan hän siirtyi 2017, mutta joutui lähtemään Tromssasta ennen kauden 2020 alkua. Valakari on työskennellyt myös Suomen maajoukkueen apuvalmentajana.

Ensi kaudeksi KuPSin tämän kauden joukkueesta lähtee kolme avainpelaajaa. Ville Saxman ja Ats Purje lopettavat, ja Ilmari Niskanen ehti siirtyä Saksan Ingolstadtiin jo syyskuussa.

– Meillä on nyt edessä sellainen tilanne, jossa joudumme etsimään joukkueeseen uudet Saxmanit, Niskaset ja Purjet. Olemme uuden alun edessä. Tarvitsemme joukkueen uudeksi rungoksi suomalaispelaajia, jotka pystyvät luomaan joukkueen kovan ytimen useaksi vuodeksi eteenpäin. Tämän projektin vetämiseen koimme tärkeäksi saada suomalaisen valmentajan ja uskomme, että Simo Valakari on oikea henkilö tähän tehtävään, KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen sanoi seuran tiedotteessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut