Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HJK-pomo Lyytikäinen ja maalikuningas Riski iloitsivat korona-kauden kruunuista

Tomi Siren / STT

Miesten jalkapalloliigan mestaruuden edellisessä ottelussaan varmistanut HJK kiri Inter-päätöspelissä 1–1-lopputulokseen.

Turkulaisille piste tiesi KuPSin ohittamista ja hopealle yltämistä. Päätösvihellyksen jälkeen faniryhmiensä edessä nähtiinkin poikkeuksellisesti kaksi riemuitsevaa joukkuetta.

– Ehkä vähän odotettiin juhlia. Hyvä, että saatiin tasapeli. Kausi kokonaisuudessaan oli aika nappisuoritus. Tuplamestaruus. Itselle vielä maalikuninkuus, niin ei voisi paremmin mennä, HJK:n hyökkääjä Roope Riski analysoi.

Myös HJK:n johtoportaassa osattiin arvottaa saavutukset poikkeuksellisena aikana.

– Jalkapalloyhteisö voi olla iloinen, että saatiin tämä vietyä läpi tällaisena, HJK:n omistaja Olli-Pekka Lyytikäinen linjasi.

– Kaksi kierrosta näin tiukkaan aikatauluun ilman suurempia ongelmia. Se on kova suoritus, Lyytikäinen lisäsi.

HJK:n päätösottelua seurasi lehtereiltä 1 862 katsojaa muassaan molempien joukkueiden äänekkäät faniryhmät.

Kaikkiaan Klubi kokosi 11 kotipeliinsä koronarajoitusten aikana 23 282 katsojaa. Sen pienin yleisömäärä oli 1 547 ja suurin 2 840, keskiarvoksi muodostui 2 117 silmäparia.

Vuosi sitten viidenneksi jäänyt HJK kiinnosti Helsingin 11 ottelussa 59 643 katsojaa vaihteluvälillä 3 002–10 251 katsojaa ja keskiarvolla 5 422.

– Suomi oli yksi niitä harvoja maita, joissa sai olla yleisöä ylipäätään paikalla, HJK:n Lyytikäinen totesi tyytyväisenä.

Lyytikäisen arvosti sitä, että viime vuoden epäonnistumisen jälkeen HJK ylsi urheilullisesti erittäin hyvään vuoteen.

– Joukkue on pelannut vahvasti ja hyvää jalkapalloa. Tehnyt eniten maaleja, kerännyt eniten pisteitä, Lyytikäinen kehui.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut