Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Korona vei painin maailmanmestaruuskisoilta MM-statuksen – Belgradissa järjestetään joulukuussa maailmancup

Arvi Savolainen (sinisissä) voitti vastustajansa Konsta Mäenpään kreikkalais-roomalaisen painin SM-finaalissa (130 kg) Jyväskylässä tammikuussa. TOMMI ANTTONEN / LEHTIKUVA

Hannu Ranta / STT

Painin MM-kisat peruttiin tältä vuodelta. Kansainvälinen painiliitto teki tiistai-illan nettikokouksessaan nahkapäätöksen, jonka mukaan Serbian Belgradissa painitaan joulukuussa sovitusti, mutta ilman MM-arvoa.

Rankingin kymmenestä kärkimaasta MM-kisoihin olisi pitänyt osallistua ainakin kahdeksan. Koronapandemia kuitenkin estää niin monen maan osanoton, ettei Belgradin kisoille jäänyt MM-arvoa.

Kisat käydään nyt yksittäisenä maailmancupina, ja cupissa jaetaan rahapalkinnot sarjojen parhaille painijoille. Maailmancupin kisapäivät ovat samat kuin perutun MM-kisan eli 12.–20. joulukuuta.

Vielä ei tiedetä, miten moni Suomen edustuspainijoista on lähdössä maailmancupiin. Ilmajoella heitetään ja väännetään samaan aikaan perinteinen Arvo Haavisto -turnaus.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut