Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koripallomaajoukkue ei saa Lauri Markkasta EM-karsintapeleihin

Chicago Bullsin Lauri Markkanen ei pelaa Suomen koripallomaajoukkueessa marraskuun lopun EM-karsintapeleissä Espoossa. Päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi maajoukkueen lehdistötilaisuudessa Helsingissä saaneensa Bullsilta varhain tänä aamuna viestin, joka varmisti, ettei Suomen ainoa NBA-pelaaja pelaa Espoon karsintakuplassa Georgiaa ja Serbiaa vastaan.

– Kansainvälisellä koripalloliitolla Fiballa ja NBA:lla ei ole sopimusta pelaajavaihdosta, joten NBA:n ja NBA:n pelaajayhdistyksen sopimus ohjaa pelaajan toimintaa. Se tarkoittaa, että työnantaja sanoo, että pelaaja on silloin siellä, Dettmann kertoi.

Seuraava NBA-kausi alkaa ennen joulua ja harjoitusleirit joulukuun ensimmäisenä päivänä. Siksi Markkasen pelaaminen 30. marraskuuta Serbiaa vastaan näytti jo ennen tätä päivää epätodennäköiseltä.

Dettmann arvosteli tiukasti Fiban toimettomuutta sopimuksen aikaansaamiseksi. Päävalmentaja oli myös sitä mieltä, että karsintapelit olisi koronapandemian takia pitänyt lykätä ainakin ensi vuoden elokuuhun. EM-lopputurnaus on jo siirtynyt vuodella eteenpäin syksyyn 2022.

– Ne (karsintapelit) olisi pitänyt pelata ensi elokuussa. Kalenterissa on siinä tyhjää, ja NBA-pelaajatkin olisivat päässeet mukaan, Dettmann sanoi.

Koripallomaajoukkue joutuu tulemaan toimeen myös ilman Erik Murphya, joka ei koronakaranteenimääräysten takia matkusta Suomeen Japanista. Karanteenimääräykset estävät julkisuudessa nähtyjen tietojen mukaan myös Serbian ykkössentterin Miroslav Raduljican saapumisen Kiinasta Espooseen.