Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahti ja Vuokatti korvaavat Zakopanen nuorten MM-hiihtojen isäntinä

Suomi korvaa Puolan Zakopanen helmikuussa pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kisojen isäntänä. Hiihtoliitto anoi kisoja menestyksekkäästi Lahteen ja Sotkamon Vuokattiin.

Zakopanessa kilpaillaan koronaviruspandemian takia nuorten MM-hiihdoissa vasta vuonna 2022. Niinpä Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kaipasi alkavaan talveen kisaisäntää ja löysi sellaiset Suomesta.

– Kilpailujen järjestäminen tässä maailmantilanteessa on haastavaa, mutta kahden vahvan järjestäjäpaikkakunnan kanssa tulimme lopputulokseen, joka palvelee lajejamme ja urheilijoitamme. Yhtälössä on monta osatekijää, jotka vaikuttavat kokonaisuuteen. Terveysturvallisuudesta emme tingi, mutta haluamme taata huippu-urheilun kehittymisen myös taloudelliset realiteetit huomioiden, kommentoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen tiedotteessa.

Lahti oli nuorten MM-hiihtojen isäntä viimeksi tammikuussa 2019. Silloin kotijoukkueen sankareita olivat muun muassa kolme mitalia hiihtänyt Anita Korva ja alle 23-vuotiaissa hopeaa hiihtänyt Eveliina Piippo.

Lahdessa tiivis kisarypäs

Vuokatissa kilpaillaan maastohiihdon alle 20-vuotiaiden ja alle 23-vuotiaiden MM-mitaleista. Lahti isännöi mäkihypyn ja yhdistetyn maailmanmestaruuskisoja, joissa kilpailevat alle 20-vuotiaat.

Vuokatin alustavassa kilpailuohjelmassa 8.–14. helmikuuta 2021 hiihdetään molempien ikäluokkien sprintit perinteisellä hiihtotavalla, vapaan hiihtotavan henkilökohtaiset väliaikalähdöt, alle 20-vuotiaiden viestit sekä pitkien matkojen perinteisen tavan yhteislähdöt. Lisäksi kilpaillaan alle 23-vuotiaiden sekaviestikilpailu.

Lahden kisaohjelma 9.–12. helmikuuta kattaa alustavasti mäkihypyssä ja yhdistetyssä tyttöjen ja poikien henkilökohtaiset kilpailut HS100-mäessä sekä sekajoukkuekilpailut.

Nuorten MM-kisat ovat mahdollisuus testata Vuokatin kisaoloja talvilajien Euroopan olympiafestivaaleja varten. Ne siirrettiin kisattavaksi joulukuussa 2021.

Lahdelle nuorten MM-kisat ovat yksi lisä tiiviiseen kilpailukalenteriin. Kaupungissa kisataan pohjoismaisten hiihtolajien Salpausselän kisat 22.-24. tammikuuta, jatketaan 6.–7. helmikuuta mäkihypyn FIS-cupin kolmella kilpailulla ja yhdistetyn Continental-cupin kahdella kilpailulla.

– Ponnistus on toki kova vapaaehtoisorganisaatiollemme, joka on tehnyt vain paria viikkoa aikaisemmin Salpausselän kisat, mutta uskomme vahvasti osaavaan ja sitoutuneeseen kisayhteisöömme, kertoi Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Kolu.