Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvaltain urheilussa rikottiin yksi lasikatto – Kim Ng ensimmäisenä naisena GM-pestiin

STT–AFP

Yhdysvaltain kansallispelissä baseballissa tehtiin historiaa, kun lajin ylimmällä ammattilaistasolla MLB:ssä nimitettiin nainen ensimmäistä kertaa seuran päivittäistoimintaa pyörittäväksi general manageriksi (GM). Miami Marlins rikkoi lasikaton palkkaamalla Kim Ngn, ja mitä ilmeisimmin kyseessä on myös ensimmäinen kerta Pohjois-Amerikan suurissa ammattilaislajeissa, kun nainen nousee GM-pestiin.

Ng, 51, on jo pitkään toiminut MLB-johtotehtävissä. Hän on ollut apulais-GM Los Angeles Dodgersissa ja New York Yankeesissa sekä työskennellyt viimeiset yhdeksän vuotta MLB-liigan baseball-toimintojen varajohtajana.

– Tulin MLB-liigaan harjoittelijana ja vuosikymmenten määrätietoisuuden jälkeen on kunnia johtaa Miami Marlinsia seuran seuraavana GM:nä. Kun tulin tähän bisnekseen, vaikutti epätodennäköiseltä, että nainen johtaisi MLB-seuraa, mutta olen sinnikäs tavoitteissani. Ja seuraava tavoitteeni on tuoda mestaruusbaseballia Miamiin, Ng kertoi seuran tiedotteessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut