Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokion A-rajat eivät paukkuneet Oulun GP-uinneissa, Laura Lahtinen sai lohtua viestin SM-kullasta

Oulun Grand Prix -uinneissa ei hätyytelty sunnuntaina Tokion olympialaisten A-rajoja. Laura Lahtinen vei voiton 200 metrin rintauinnissa ajalla 2.31,29. Tokion A-raja on 2.25,52.

– Viikonloppuni oli vaihteleva. Tein neljä omaa ennätystä, mutta niin sanotuissa päälajeissa ei mennyt niin hyvin. Niissä oli liikaa puristusta, olen niin kova yliyrittäjä, 17-vuotias suurlupaus kommentoi.

Sunnuntai-illan päätteeksi uitiin Suomen mestaruudesta naisten 4x50 metrin sekauintiviestissä. Lahtisen seura Helsingfors Simsällskap vei mestaruuden 15 sadasosan erolla Kampuksen Plaaniin.

Toiseksi viimeisen osuuden uinut Lahtinen jännitti loppuratkaisua altaan toisessa päässä.

– En nähnyt loppua, mutta tiesin, että se menee tiukaksi. Katoin vain taulua ja toivoin, että toivottavasti mestaruus tulee meidän seuralle. Onneksi tuli, ja siitä pitää kiittää meidän ankkuria (Vilma Ruotsalainen), joka ui tosi hyvin, Lahtinen iloitsi.

Lahtisen monipuolisuudesta kertoo, että lauantaina hän ui nuorten Suomen ennätyksen 200 metrin vapaauinnissa. Olympiarajaa hän havittelee 200 metrillä rinta- ja perhosuinnissa.

Tuttu halli

Oulun kisoissa Lahtinen ui vanhassa kotihallissaan. Seuraavan paikan olympiarajojen metsästykseen uimarit saavat itsenäisyyspäivänä Lahtisen nykyisessä kotihallissa, Mäkelänrinteen uintikeskuksessa.

– Mäkelänrinteen kisoihin on tavallaan koko kausi tähdätty, ja sen jälkeen on tietenkin vielä SM-kisat, Lahtinen viittasi lyhyen radan SM-kisoihin, jotka pidetään Espoossa 17.–20. joulukuuta.

Oulun GP-kisat uitiin poikkeuksellisesti pitkällä radalla. Ari-Pekka Liukkonen ui 50 metrin vapaauinnissa ajan 22,44, joka jää selvästi Tokion A-rajasta (22,01). Mimosa Jallowin aika 100 metrin selkäuinnissa oli 1.01,71 (A-raja 1.00,25).

Oulun GP-kisojen päätteeksi jaettiin SM-mitalit miesten 4x50 metrin vapaauintiviestissä. Mestariksi kauhoi tamperelainen TaTU ennen Cetusta ja Joensuun Uimaseuraa.