Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiakomitea saa tänään uuden puheenjohtajan – ehdolla kosolti kokoomusväriä

Suomen olympiakomitealle valitaan tänään uusi puheenjohtaja. OK:n puheenjohtajana toimineen Timo Ritakallion nelivuotiskausi päättyy vuoden lopussa, ja uuden puheenjohtajan valitsee tänään Olympiakomitean syyskokous Vantaalla.

Ehdolla puheenjohtajaksi ovat kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.), kansanedustaja Sari Multala (kok.), Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ja johtava konsultti Susanna Rahkamo.

Alun perin ehdolla piti olla myös energiayhtiö St1 :n omistaja Mika Anttonen. Kannatusta nauttinut Anttonen kuitenkin vetäytyi lokakuussa kisasta, koska puheenjohtajapeli meni hänen mukaansa likaiseksi, eikä se ollut enää hänen arvojensa mukaista.

Kokoomuksen jäsentenväliset

Valtiotieteiden maisteri Kanerva, 72, on kokenut toimija urheilujärjestöissä. Hän oli Suomen urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja 1990–2005. Kanerva on toiminut kansanedustajana vuodesta 1975.

Kauppatieteiden maisteri Multala, 42, on kilpapurjehduksen kolminkertainen maailmanmestari. Hän on ollut Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja vuodesta 2017.

Oikeustieteiden kandidaatti Vapaavuori, 55, toimi kansanedustajana vuosina 2003–15. Hän oli asuntoministeri 2007–11 ja elinkeinoministeri 2012–15. Vapaavuori toimi Euroopan investointipankin varapääjohtajana 2015–17.

Tekniikan tohtori Rahkamolla, 55, on vahva taitoluistelutausta. Hän voitti Petri Kokon kanssa jäätanssin Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa vuonna 1995. Hän on vaikuttanut vuodesta 2012 Olympiakomitean varapuheenjohtajana.

Kaikilla neljällä ehdokkaalla on kokoomustaustaa, sillä Susanna Rahkamon isä, Helsingin kaupunginjohtajana 1991–96 toiminut Kari Rahkamo on puoluekannaltaan kokoomuslainen.

Olympiakomitean syyskokous alkaa Vantaalla kello 14.