Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otteluennakko | JYPillä liuta positiivisia pelejä, mutta onko Lukko sittenkin liian vahva?

ASETELMA: Kukapa olisi uskonut, että JYP paukuttaa sarjakärki Ilveksen reppuun vierasottelussa viisi kiekkoa? Ja kukapa olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että tällainen lause on ihan looginen ja järkevä?

Mutta niin se nyt vain on. JYP esitti Hakametsän perjantai-illassa kauden tehokkainta hyökkäyspeliään ja ylsi toisen kerran tämän syksyn aikana viiteen osumaan. Ongelma vain oli siinä, että Ilves oli vieläkin tehokkaampi tehden seitsemän. Tosin jos nyt oikein saivarrellaan, niin tehokkaampi oli sittenkin JYP. Ilveksen hihna loi jälleen valtavan määrän maalipaikkoja eikä seitsemän häkkiä näistä ollut prosentuaalisesti mahdottoman paljon. Veini Vehviläinen oli jälleen maalillaan totutun luotettava.

Kapealla materiaalilla operoiva JYP pelaa jo viikon kolmannen ottelunsa, kun keskiviikkona retkeiltiin HPK:n vieraana. Lukolle kamppailu on vasta toinen, kun tiistain Kärpät-ottelu siirtyi koronaepäilyn vuoksi. Samasta syystä JYP pelasi eilen Tampereella.

Sarjakakkonen Lukko rökitti eilen kotonaan HPK:n 7–2. Se on päästänyt vähiten maaleja koko liigassa, 14 ottelussa vain 27. Päävalmentaja Pekka Virran uralta jo KalPasta tuttu "kiekollisena puolustaminen" on edelleen läsnä, ei tosin onneksi enää yhtä vahvasti.

Tehojakin löytyy. Vain Ilves (69) ja HIFK (62) ovat tehneet enemmän maaleja kuin 60 kertaa osunut Lukko. Ilves tosin on pelannut kaksi ja HIFK jo kolme ottelua raumalaisia enemmän. Erikoistilanteissa, kun ynnätään ylivoima ja alivoima yhteen, Lukko on sarjan paras, JYP puolestaan toiseksi heikoin.

ARVIO: Hurrikaaniryhmä pelasi ennen maajoukkuetaukoa kenties historiansa surkeimman viikon, mutta tauon jälkeen esityksissä on ollut huomattavasti positiivisempi vire. Sitä soisi riittävän viikon viimeiseenkin taistoon, mutta onko Lukko silti liian vahva? 4–1 tai 4–2 Lukolle.

SEURAA HEITÄ: Jarkko Immonen on viimeinen pelaaja, joka alkaa laskea omia tehopisteitään, mutta tuloksenteko on silti edelleen konkarin vastuualuetta. Ilvestä vastaan Immonen ei pelannut ylivoimaa, mutta keräsi silti saldon 1+1. Tauon jälkeen Immonen on naputellut neljään peliin yhteensä 2+2.

Vili Saarijärvi kuului alle 20-vuotiaiden koti-MM-kisojen sankareihin viisi vuotta sitten. Nyt hän on 23-vuotias liigatulokas, joka on nakuttanut 13 peliin 5+8=13 pistettä Lukon takalinjoilla. Pisteistä peräti 5+5 on syntynyt tasakentällisin, mikä on puolustajalle melkoinen määrä.

Kuuntele Tuomas Heikkilän selostus illan pelistä Radio Keskisuomalaisen taajuudella 95,9 MHz tai nettiradiosta osoitteessa www.radiokeskisuomalainen.fi