Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Thiem yllätti Djokovicin katkaisupelissä

Kolmanneksi sijoitettu Dominic Thiem (oik.) paukutteli kahdessa tunnissa ja 54 minuutissa voittolukemat 7–5, 6–7 (10–12), 7–6 (7–5). Vasemmalla kuvassa Novak Djokovic. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Itävallan Dominic Thiem yllätti ATP-finaaliturnauksen lähes kolmetuntisessa välierässä Serbian ykkössijoitetun Novak Djokovicin. Kolmanneksi sijoitettu Thiem paukutteli kahdessa tunnissa 54 minuutissa voittolukemat 7–5, 6–7 (10–12), 7–6 (7–5).

Sunnuntain finaalissa Thiem kohtaa yöllä pelattavan Daniil Medvedevin ja Rafael Nadalin kesken pelattavan välierän voittajan.

Yhdysvaltain avoimet voittanut Thiem hävisi toisen erän ankaran katkaisupelikamppailun Djokovicille, ja oli kolmannen erän katkaisupelissä 0–4-tappiolla.

Thiem pääsi lopussa kuudella peräkkäisellä pisteellä kahteen ottelupalloon, joista toisella hän ratkaisi kamppailun edukseen.

– Tämä oli tosiaan henkinen taistelu, Thiem totesi kamppailun jälkeen.

– Näissä otteluissa lajilegendoja vastaan on aina erityinen tunnelmansa, ja nyt jouduin todella lujille toisen erän katkaisupelissä. Yhdysvaltain avointen voiton jälkeen ajattelin pysyä rauhallisempana näissä tiukoissa peleissä, mutta tänään se oli kostautua.

Thiem, 27, tunnusti, että jännitys oli valtava erien ratkaisuhetkillä.

– Olin kireä, hermostunut ja romahtamisen parhaalla. Nyt voin vain sanoa, että olen aivan valtavan iloinen loppuottelupaikasta, Thiem jatkoi.

Serbialainen Djokovic kärsi hänelle harvinaisen katkaisupelitappion, sillä hän oli voittanut tämän vuoden tie-breakit 15–1 ennen Thiem-ottelun kolmatta erää.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut