Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Brittiseurat voivat saada yleisöä jalkapallokatsomoihin jo ensi viikolla

Jos Britannian koronavirustilanne ei heikkene oleellisesti, lehtereille voitaisiin ottaa jopa 4 000 katsojaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian hallitus suunnittelee kädenojennusta maansa jalkapalloseuroille, sillä joulukuun toisesta päivästä alkaen koronarajoitusten on määrä höllentyä, ja jalkapallokatsomoihin voisi päästä yleisöä. Ilman yleisöä pelaaminen on rasittanut etenkin alasarjajoukkueiden taloutta, sillä ne eivät saa miljoonia tv-sopimuksista.

Jos Britannian koronavirustilanne ei heikkene oleellisesti, lehtereille voitaisiin ottaa jopa 4 000 katsojaa. Rajoituksia on määrä tarkastella alueellisesti, sillä koronavirustilanne ei ole samanlainen maan eri puolilla.

– Me olemme valmiit ottamaan yleisöä, jos hallitus tähän päätyy, arvioi Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola.

Hän luottaa siihen, että hallitus päättää asiasta asiantuntijoita kuunnellen. City ei halua riskeerata katsojien turvallisuutta, vaikka pelaajat ovatkin kaivanneet fanien kannustusta.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp totesi, ettei oikein usko erilaisiin pandemiaan liittyviin julistuksiin. Hallituksen suunnitelmat ovat Kloppin mielestä kuitenkin hyvä alku.

– En tosin ymmärrä, miksi 60 000 katsojaa vetävälle stadionille saisi ottaa vain 2 000 ihmistä. Mutta tämä on hyvä enne, Klopp sanoi.

Valioliigan kolme suurseuraa Liverpool, Manchester United ja Manchester City ovat alueella, jonka hallitus on määrittänyt vaikeimmaksi koronavirusalueeksi. On mahdollista, että niiden alueella yleisörajoitukset eivät poistukaan.

Merkittävä elämänlanka

Englannin liigan puheenjohtaja Rick Parry kertoi yleisradioyhtiö BBC :lle toivovansa katsojamäärien nousevan suunnitellusta, mutta vähäkin yleisömäärä on kehitysaskel.

Parry mukaan muutama tuhat katsojaa toisi kentän ympärille kaivattua tunnelmaa, eikä talouttakaan voi väheksyä. Esimerkiksi Englannin kolmannella sarjatasolla Ykkösliigassa ja neljännellä tasolla Kakkosliigassa pelaaville seuroille katsojatulot ovat merkittävä tulonlähde.

– Hallituksen päätös voi olla seuroille merkittävä elämänlanka, Parry kommentoi.

Liiga suunnittelee siirtävänsä joulukuun 1. päivään kaavailtuja otteluja tuonnemmaksi, jotta ne osuisivat yleisön sallivaan aikaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut