Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maradonan arkun äärellä levotonta, poliisi käytti kumiluoteja ja kyynelkaasua – jalkapallolegenda määrä haudata samalle hautausmaalle vanhempiensa kanssa

Kymmenet tuhannet ihmiset pyrkivät jättämään jäähyväiset keskiviikkona kuolleelle Diego Maradonalle. AFP / LEHTIKUVA

STT

Mellakkapoliisi ampui kumiluoteja ja kyynelkaasua levottomuuksissa, joita puhkesi jalkapallolegenda Diego Maradonan arkun lähellä Argentiinan presidentinlinnan ympäristössä. Keskiviikkona kuolleen Maradonan arkku oli presidentinlinnassa, jotta kansa saisi käydä jättämässä jäähyväiset rakastetulle pelaajalle.

Presidentinlinnaan jonotti varhaisaamusta lähtien kymmeniä tuhansia ihmisiä. Päivän mittaan väkijoukossa alkoi esiintyä levottomuutta, ja poliisi otti yhteen kiviä heittelevien ihmisten kanssa linnaa ympäröivillä kaduilla. Useita pidätettiin. Arkku puolestaan siirrettiin toiseen huoneeseen presidentinlinnassa, ja myöhemmin torstaina Maradona oli määrä haudata, Maradonan tiedottaja Sebastian Sanchi kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Sydänkohtaukseen menehtynyt 60-vuotias Maradona haudataan samaan Buenos Airesin laitamilla sijaitsevaan hautausmaahan, johon hänen vanhempansa on haudattu.

Aiemmin torstaina Maradonan asianajaja Matias Morla kertoi pyytävänsä tutkimusta kuolemaan liittyvistä tapahtumista. Morlan mukaan esimerkiksi ambulanssin tulo kesti yli puoli tuntia. Asianajajan väitteistä kertoi torstaina muun muassa Marca-sivusto .

Maradonalla oli ollut erilaisia terveysongelmia, muun muassa kaksi sydänkohtausta. Vain muutama viikko sitten hänelle tehtiin leikkaus, jossa hänen päästään poistettiin verihyytymä.

– On käsittämätöntä, että ystäväni oli 12 tuntia ilman valvontaa tai tarkastusta näihin tehtäviin tarkoitettujen hoitajien toimesta. Ja ambulanssin tulo kesti yli puoli tuntia, se oli rikollista idiotismia, Morla kertoi.

– Tätä asiaa ei voi sivuuttaa, ja aion pyytää tutkimusta tapauksesta. Kuten Diego minulle aina sanoi: "Olet sotilaani, ole säälimätön", asianajaja jatkoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut