Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

KooKoota puraisi oma kasvatti, Lantta laukoi voiton SaiPalle

SaiPa-sentteri Jaakko Lantta vietti kahden tehopisteen iltaa. Lauri Heino / LEHTIKUVA

Pasi Peltola / STT

Kaakonkulman kaksikon tiet kulkevat jääkiekkoliigassa parhaillaan päinvastaisiin suuntiin. SaiPa avasi kauden maakuntaväännöt KooKoota vastaan vierasvoitolla maalein 3–1. Lappeenrantalaisille voitto oli kolmas peräkkäinen, kouvolalaisille pisteetön peli yhtä lailla kolmas putkeen.

– Makeaa oli tehdä liigauran ensimmäinen voittomaali tässä hallissa, vielä läpiajosta ja tyhjään verkkoon, myhäili SaiPa-sentteri Jaakko Lantta, 24.

Lantan (1+1) tavoin SaiPan ykkössentteri Jarno Koskiranta (1+1) vietti kahden tehopisteen iltaa. Valkealalaiskasvatti Lantalle se oli pääsarjauran ensimmäinen. Lantta lähti aikanaan KooKoon junioreista Pelicansiin ikäluokkansa pääsarjapelien takia. Päätösminuutilla hänellä oli kaksikin loistavaa paikkaa tehdä toinen maali, mutta Lantta tarjoili SaiPan pörssikärjelle Tomas Zaborskylle (1+0) paikan viimeistellä vieraiden päätösosuma.

Niclas Westerholm oli SaiPan maalilla täystyöllistetty. KooKoo myllytti pelin laukaustilaston nimiinsä 56–25.

– Westerholm oli todella hyvä. SaiPa blokkasi ison määrän laukauksia. Pidimme vastustajan alle kymmenessä selvässä maalipaikassa, mutta hävisimme tehottomuuteemme, listasi KooKoon valmentaja Jussi Ahokas.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut