Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pärmäkosken poisjäännille vahvistus – ei starttaa Rukan vapaan kympille

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski ei hiihdä kilpaa tänään, kun Rukan maailmancupissa sivakoidaan naisten 10 kilometrin vapaan kilpailu. Pärmäkoski arveli jo eilisen kilpailun jälkeen jättävänsä sunnuntain väliin "hyvin todennäköisesti", ja Hiihtoliitto vahvisti hänen poisjääntinsä sunnuntaina.

– Sairastelu häiritsi urheilijan harjoittelua kauden alla, ja Pärmäkoski kokee, ettei kilpaileminen tilanteessa auta, Hiihtoliitto kertoi tiedotteessa.

Pärmäkoski kertoi lauantaina sairastelun pilanneen viisi harjoitusviikkoa. Hänen kilpakuntonsa oli tukkoinen viikko sitten Taivalkosken Suomen cupissa eikä maailmancupin avausviikonloppu muuttanut tilannetta. Perjantain sprintissä Pärmäkoski löysi kaipaamaansa terävyyttä, mutta oli vasta 32:s.

Lauantainen kympin perinteinen kuuluu hänen mielimatkoihinsa, mutta suomalainen hyytyi 33:nneksi.

Myös Susanna Saapunki ja Eveliina Piippo vetäytyivät Rukan viimeisestä startista.

– Jo eilisen kisan aikana kropasta oli veto pois ja päälle tuli perusflunssa, Saapunki kertoi tiedotteessa.

– Tuntuu, että kilpailujen kautta ei tällä hetkellä välttämättä saa suuntaa kääntymään, Piippo perusteli ratkaisuaan.

Sunnuntain vapaan kympille lähdetään takaa-ajoperiaatteella Rukan minikiertueen yhteistulosten mukaan. Kärjessä karkaa Norjan Therese Johaug, ja seuraavina ladulle päästetään 16 sekuntia perässä Ruotsin Frida Karlsson sekä Venäjän Natalia Neprjajeva.

Ensimmäisenä suomalaisena ladulle lähtee Kerttu Niskanen, joka on 42 sekuntia Johaugin takana sijalla kymmenen. Jasmi Joensuulla on kirittävää 1.28, Laura Monosella 1.39, Johanna Matintalolla 1.43 ja Katri Lylynperällä 1.46. Muiden suomalaisten ero keulaan on jo yli kaksi minuuttia.