Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koripallomaajoukkue kohtaa Serbian EM-karsinnassa tänä iltana

Suomi on kokenut sarjan suoneniskuja EM-karsintapeleihin valmistautuessaan. VILLE VUORINEN / LEHTIKUVA

STT

Suomen koripallomaajoukkue kohtaa tänä iltana Serbian koripalloilun EM-karsinnassa. Kello 19 Espoon Areenan koronakuplassa alkavassa ottelussa kohtaa kaksi koronapandemian seurausten heikentämää kokoonpanoa, joista kumpikin kaipaa kipeästi voittoa.

Kolmen ottelukierroksen jälkeen E-karsintalohkon tilanne on yllättävä. Kisaisäntänä automaattisen paikan lopputurnaukseen saava Georgia johtaa lohkoa puhtaalla pelillä, ja kahdesta muusta kisapaikasta taistelevat Serbia, Sveitsi ja Suomi ovat kukin voittaneet vain yhden pelin.

Helmikuussa Suomi hävisi kotiparketillaan Serbialle tylysti 58–80, mutta Espoon koronakuplassa Serbialla on tuosta pelistä heikentynyt ryhmä. Erityisesti sentteri Miroslav Raduljican puuttuminen näkyi perjantaina, kun Sveitsi yllätti Serbian.

– Serbia oli välinpitämätön puolustuspäässä, ja he antoivat Sveitsin heittäjien päästä kuumaksi. Olen ihan varma, että Serbia tulee olemaan meitä vastaan paljon aggressiivisempi ja kurinalaisempi kuin Sveitsiä vastaan. He tietävät kyllä, että olemme vahva heittojoukkue, Suomen apuvalmentaja Lassi Tuovi arvioi tiedotteessa.

Suomi on kokenut myös sarjan suoneniskuja EM-karsintapeleihin valmistautuessaan. Lauri Markkanen, Erik ja Alex Murphy, Topias Palmi, Mikael Jantunen ja Petteri Koponen puuttuvat eri syistä maajoukkueesta.

– Serbia hyökkää erittäin kurinalaisesti, kuten (päävalmentaja) Igor Kokoskovin joukkueet aina. Heidän perässään emme saa lähteä juoksemaan, koska sitten emme muuta teekään. Meidän on oltava aktiivisia puolustuksessa aikaisessa vaiheessa ja valittava fiksusti, kenelle heistä annamme lopussa ratkaisuja, Tuovi ennakoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut