Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Voimistelun junioriurheilijat voivat jatkossa valita kilpasarjansa Ruotsissa – Suomessa asiaa pohditaan ensi vuoden aikana

STT–TT

Ruotsissa juniorivoimistelijat voivat jatkossa valita kilpailusarjansa, vaikka se poikkeaisi heidän oikeudellisesta sukupuolestaan. Maan voimisteluliiton mukaan linjaus helpottaa sukupuolivähemmistöön kuuluvien lasten ja nuorten mahdollisuutta ja oikeutta olla oma itsensä.

– Monet nuoret kokevat ennakkoluuloja urheilussa. Jos me voimme helpottaa heidän elämäänsä, ilman muuta teemme sen, Ruotsin voimisteluliiton pääsihteeri Pelle Malmborg kommentoi Dagens Nyheterille .

Myös Suomen Voimisteluliitto on keskustellut asiasta.

– Emme ole kuitenkaan vielä niin pitkällä kuin Ruotsi. Asiaa pohditaan tarkemmin ensi vuoden aikana, pääsihteeri Maria Laakso kertoi STT:lle.

Aiemmin syksyllä sukupuolivähemmistöjen oikeuksia Ruotsissa ajava RFSL-järjestö suositti, että junioriurheilijat saisivat 18 ikävuoteen asti valita joukkueensa tai kilpailuryhmänsä oikeudelliseen sukupuoleen katsomatta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut