Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heidi Weng löysi mielenrauhan ja hiihtoilon kotimaan laduilla – Johaug omassa kastissaan

Viikko sitten Heidi Weng keskeytti maailmancupin minikiertueen Rukalla jo sprintin jälkeen, mutta sunnuntaina kokeneen norjalaishiihtäjän ilme muuttui iloisemmaksi. Weng sijoittui norjalaisten kansallisessa kisassa toiseksi, kun matkana oli 10 kilometriä perinteisellä.

– Olen todella iloinen riippumatta siitä, millainen tulos tästä tulee. Olo tuntui ladulla hyvältä, Weng sanoi Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

Weng kommentoi kisaa ennen kuin sen ylivoimainen ykkönen Therese Johaug oli tullut maaliin. Johaug kukisti Wengin 25,3 sekunnilla.

Rukalla Weng viihtyi huonosti, sillä koronapandemian aikana matkustaminen ei tuntunut hänestä turvalliselta. Epäonnistunut sprinttikisa oli piste iin päälle, ja Weng jätti leikin sikseen.

– Rukan reissu on historiaa. Nyt olen harjoitellut hyvin tiistaista lähtien.

– Päätin ottaa tämän kisan harjoituksena, sillä on parempi treenata kilpailussa kuin hiihtää lenkkiä yksinään, Weng arvioi.

Johaugin ja Wengin takana kolmanneksi hiihti tulevaisuuden nimi Helene Marie Fossesholm. Hän hävisi Johaugille vajaat 40 sekuntia. Lauantaina vapaan hiihtotavan kympillä Johaug kukisti Fossesholmin 20,3 sekunnilla.

Viikonloppuna norjalaiset ovat kisanneet keskenään Sjusjöenissä, koska Lillehammerin maailmancup-viikonloppu siirtyi koronaviruspandemian takia tuonnemmaksi. Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Sveitsin Davosissa, mutta Norjan, Ruotsin ja Suomen hiihtoliitot päättivät jättää kisat väliin. Pohjoismaiden hiihtäjät puuttuvat myös ennen joulua Saksan Dresdenissä kilpailtavasta maailmancupista.