Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurja puolimaraton Valenciassa, neljä miestä alitti entisen ME-ajan – vauhti viittaa mullistaviin jalkineisiin

Neljä miestä juoksi sunnuntaina Valencian puolimaratonilla alle entisen maailmanennätysajan, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA . Kenian Kibiwott Kandie otti nimiinsä ME-ajan, kun hän tuli maaliin ajassa 57.32. Entinen ennätys parani 29 sekunnilla.

Ennen Valencian puolimaratonia matkan ME oli Kenian Geoffrey Kamwororin viime vuoden syyskuussa juoksema 58.01. Sunnuntaina Valenciassa sitä nopeampia olivat Kandien lisäksi Ugandan Jacob Kiplimo (57.37), Kenian Rhonex Kipruto (57.49) ja hänen maanmiehensä Alexander Mutiso (57.59).

Hurja kisavauhti viittaa siihen, että juoksijoilla oli käytössään kestävyysjuoksua mullistaneet jalkineet, joissa pohjan hiilikuitulevy toimii jousen tavoin. Ni ke toi Vaporfly-nimiset hiilikuitupohjakengät markkinoille 2016, ja sen jälkeen vastaavia on tullut muidenkin valmistajien mallistoihin.

Naisten puolimaratonin voitti Etiopian Genzebe Dibaba, 1 500 metrin maailmanennätysnainen. Hänen Valenciassa juoksemansa aika 1.05.18 on kaikkien aikojen paras tulos urheilijan uran ensimmäisellä puolimaratonilla.

Puolimaratonilla juostaan 21,0985 kilometriä eli noin 21,1 kilometriä.