Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi KHL-vetoisella joukkueella Venäjän EHT-turnaukseen – mukana kolme ensikertalaista

Jääkiekon miesten A-maajoukkueen kausi jatkuu ensi viikolla, kun Suomi kohtaa Moskovan EHT-turnauksessa Tshekin, Ruotsin ja Venäjän. Marraskuun kotiturnauksessa Suomi pelasi liigakaukaloista kootulla joukkueella, mutta liiton ja liigaseurojen sopimuksen mukaan joulukuun turnaukseen pelaajat koottiin muista sarjoista.

Leijonien joukkueessa on 18 pelaajaa KHL:stä, seitsemän Ruotsin pääsarjasta ja kolme Sveitsin pääsarjasta. Kokeneista maajoukkuepelaajista mukana ovat muun muassa puolustaja Juuso Hietanen sekä hyökkääjät Veli-Matti Savinainen, Harri Pesonen ja Jori Lehterä, jotka kiekkoilevat KHL:ssä.

Maalivahti Janne Juvonen (Leksands), puolustaja Otso Rantakari (Neftehimik) ja hyökkääjä Robert Leino (Örebro) tekevät A-maajoukkuedebyyttinsä.

Lehterän lisäksi KHL:n tämän kauden kovimmista suomalaistehomiehistä mukana ovat myös Mikael Ruohomaa ja Juuso Puustinen, mutta Ufan joukkueen pistepörssin kärkikolmikko Teemu Hartikainen, Markus Granlund ja Sakari Manninen eivät ole mukana.

– Kyse on henkilökohtaisista asioista. Pelaajat kertovat, jos haluavat. Kenelläkään ei ole sellaista syytä, että voisin kokea heidän kieltäytyneen maajoukkueesta, päävalmentaja Jukka Jalonen painotti virtuaalisena järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Suomen joukkue kokoontuu Moskovaan jo maanantaina 14. joulukuuta ja aloittaa "kuplaelämän". Kolme vuorokautta myöhemmin Suomi kohtaa Tshekin, lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Venäjän.

– Meillä on selkeät ohjeet matkustamiseen ja testaukseen liittyen, ja turnausajan toimimme hotellin ja areenan kattavassa ”kuplassa” ilman ulkopuolisia kontakteja, GM Jere Lehtinen avasi.

Suomen joukkue:

Maalivahdit: Janne Juvonen (Leksands), Jussi Rynnäs (Linköping), Jussi Olkinuora (Metallurg Magnitogorsk).

Puolustajat: Niklas Friman (Jokerit), Juuso Hietanen (Moskovan Dinamo), Oliwer Kaski (Avangard Omsk), Petteri Lindbohm (Biel), Petteri Nikkilä (Linköping), Ville Pokka (Avangard Omsk), Otso Rantakari (Neftehimik Nizhnekamsk), Robin Salo (Örebro), Tony Sund (Riian Dinamo), Veli-Matti Vittasmäki (Severstal Tsherepovets).

Hyökkääjät: Miro Aaltonen (Pietarin SKA), Henri Ikonen (Jokerit), Arttu Ilomäki (Luulaja), Julius Junttila (Jokerit), Jere Karjalainen (Sotshi), Jori Lehterä (Moskovan Spartak), Robert Leino (Örebro), Joonas Nättinen (Severstal Tsherepovets), Julius Nättinen (Ambri-Piotta), Niko Ojamäki (Linköping), Harri Pesonen (Metallurg Magnitogorsk), Juuso Puustinen (Sibir Novosibirsk), Mikael Ruohomaa (Sibir Novosibirsk), Veli-Matti Savinainen (Jokerit), Teemu Turunen (Davos).