Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: JYPin ensi kauden valmentaja on tuttu mies Jukka Ahvenjärvi – näin seurajohto kommentoi asiaa Keskisuomalaiselle

Iltalehden mukaan JYP Jyväskylä Oy on jo valinnut SM-liigan JYPille uuden päävalmentajan ensi kaudelle. Iltalehden sisäpiiritietojen mukaan mies on Jukka Ahvenjärvi, pitkän linjan jypiläinen.

Iltalehden mukaan osapuolet ovat jo sopineet asiasta. JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela ei tiistaina kommentoinut asiaa Keskisuomalaiselle muutoin kuin, että hänelle ei ole uutiseen kommentoitavaa.

– Seurassa asioita puidaan, mutta mitään päätöksiä tällaisesta ei asiasta ei ole tehty. Keskeneräisiä asioita ei ylipäätänsäkään kannata kommentoida.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen, jolle valmentajien palkkaaminen kuuluu, kertoi puolestaan, että seurassa käydään kokonaisvaltaista keskustelua valmennustiimistä tulevaa silmällä pitäen, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty.

JYPissä on tällä hetkellä moni asia ilmassa, muun muassa koronan takia. JYPin liigajoukkueen valmennusvastuu on Jussi Tupamäellä ja Jukka Varmasella, kun päävalmentaja Pekka Tirkkonen ja hänen apuvalmentajansa Ari Santanen ovat lomautettuna loppuvuoden. Iltalehden mukaan Tirkkosen sopimus JYPin kanssa päättyy 30. huhtikuuta 2021, eikä sitä jatketa.

SM-liiga on koronan takia tauolla jouluun asti.

Ahvenjärvi toimi viime kaudella JYPin A-nuorten päävalmentajana. Kausina 2017–19 hän oli miesten liigajoukkueen apuvalmentaja. Ahvenjärvi, 55, valmensi JYPin junioreissa jo 1990-luvulla.

Ahvenjärvi on palkittu kahdesti (2010 ja 2015) Mestiksen parhaana valmentajana, kun hän luotsasi JYPin farmijoukkuetta D Teamia ja sittemmin nyt jo lopetettua JYP-Akatemiaa.