Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eder parantaa ampumahiihdon maailmancupissa – "Parempi viikonloppu kuin kumpikaan aiemmista Kontiolahdella"

Suomen Mari Eder ylsi Itävallassa ampumahiihdon naisten maailmancupin takaa-ajokilpailussa 21:nneksi. Hochfilzenissä kolme sakkoa 10 kilometrin matkalla pystystä ampunut Eder hävisi voittaneelle Norjan Marte Olsbu Röiselandille kaksi minuuttia ja yhdeksän sekuntia.

Maailmancupin pistetiliään kartuttanut Eder lähti kisaan sprintin jälkeen sijalta 15. Kauden ensimmäisen voittonsa ottanut ja maailmancupin kokonaiskilpailun johtoon siirtynyt Röiseland lähti takaa-ajoon neljänneltä sijalta.

Takaa-ajokisan toinen oli Röiselandille vajaat 14 sekuntia hävinnyt Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava ja kolmas Ranskan Julia Simon.

Toisena suomalaisena pikakilpailun jälkeen takaa-ajoon selviytynyt Suvi Minkkinen oli 44:s hävittyään kärjelle 3.41. Hän ampui yhteensä kolme sakkoa, kaksi makuulta ja yhden pystystä.

Kaatuminen söi suoritusta

Ederin sijoitus maailmancupin kokonaiskilpailussa on 33:s. Hän napsi Hochfilzenissä kosolti cup-pisteitä.

– Parempi viikonloppu kuin kumpikaan aiemmista Kontiolahdella. Kaaduin tänään toisella hiihtoringillä alamäessä. Se vei aikaa, ja kesti päästä takaisin omaan tekemiseensä, Eder kertoi puhelimitse STT:lle.

– Jos kaatumista ei olisi tullut, olisi ollut kauden paras hiihto, hän lisäsi.

Eder asuu Itävallassa, mutta matkustelun ja sen aiheuttaman karanteenin takia hänellä ei ole ollut asiaa kotiin. Maailmancup jatkuu Hochfilzenissä ensi viikonloppuna.

– Joukkueen mukana mennään, Eder kertoi.

Minkkinen paransi pikakisan sijoitustaan takaa-ajossa 12 sijaa. Maailmancupin pisteille pääsy jäi neljän pykälän päähän.

– Suoritus- ja sijoutuskäyrä näyttää olevan ylöspäin, mutta cup-pisteet olivat tavoitteena.

Minkkiselle lipsahti toiselta makuupaikalta kaksi ampumasakkoa.

– Olisi ollut helpompi korjata makuun kaksi sakkoa kuin pystypaikan viimeinen ohilaukaus, Minkkinen jossitteli.

Miehet venyivät viestikisassa

Suomen miesten joukkue sijoittui 4x7,5 kilometrin viestikilpailussa kymmenenneksi. Yhden sakkokierroksen ampunut Suomi hävisi Hochfilzenissä voittaneelle Ruotsille kaksi minuuttia ja 35 sekuntia.

Suomen joukkueeseen kuuluivat Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Olli Hiidensalo.

Toiseksi kilpailussa sijoittui voittaja Ruotsille vajaat kuusi sekuntia hävinnyt Norja ja kolmanneksi Saksa (–44,1).

Suomi ylsi edellisen kerran maailmancup-viestin kärkikymmenikköön Saksan Oberhofissa tammikuussa 2015. Tuolloin sijoitus oli yhdeksäs.