Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jalkapallo jyrää Vuoden urheilija -äänestyksen ehdokaslistalla

Listalta löytyy muun muassa maajoukkuevalmentaja Anna Signeul. Mikko Stig / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Jalkapallo on vahvasti esillä Vuoden urheilija -äänestyksen maanantaina julkaistulla ehdokaslistalla. Listalta löytyvät maajoukkuepelaajat Lukas Hradecky ja Glen Kamara, maajoukkuevalmentajat Marku Kanerva ja Anna Signeul sekä joukkuepalkintoa tavoittelevat miesten A-maajoukkue ja miesten Suomen mestari HJK.

Urheilutoimittajain liitto toteuttaa vuoden urheilijaäänestyksen tavalliseen tapaan, mutta tavallista suppeampana. Kotimaan kilpailuiden merkitys korostuu rankasti, kun koronapandemia peruutti tai siirsi lähes kaikki arvokilpailut ja muut kansainväliset kilpailut.

– Koska urheilutapahtumia on ollut poikkeuksellisen vähän, näkyy erilainen urheiluvuosi äänestyksessä hieman suppeammassa ehdokaslistassa kuin vuosi sitten, puheenjohtaja Kari Linna totesi liiton tiedotteessa.

Vuoden urheilija -valiokunnan rakentamalla Vuoden urheilija -ehdokkaiden listalla on kolme naista ja 12 miestä.

– Valiokunta korosti valinnoissaan edelleen menestystä, mutta myös ennätyksiä sekä entiseen tapaan lajin kansainvälisyyttä ja tunnettuutta, valiokunnan puheenjohtaja Matti Hannula kertoi.

– Ehdokaslista lyheni huomattavasti, mutta saimme kuitenkin kokoon kattavan kokonaisuuden ja myös monipuolisen lajivalikoiman.

Voittajat julkistetaan tv-gaalassa

Urheilutoimittajien liiton jäsenet äänestävät ehdokkaista 14.–30. joulukuuta. Äänioikeutetut voivat äänestää yhtä ehdokasta myös ehdokaslistan ulkopuolelta, mutta vain lajeista, joissa tänä vuonna valitaan lajien parhaat urheilijat.

Vuoden nuori urheilija -valinnan tekee Urheilutoimittajain liitto.

Voittajat julkistetaan 14. tammikuuta Urheilugaalassa, jota juhlitaan tällä kertaa vain Ylen suorassa tv-lähetyksessä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut