Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK uskoo uuteen alkuun ja liigapaikkaan uudessa komennossa – seuran jalkapallotoiminta siirtyy kiinalaisomistajan hallitsemalta yhdistykseltä seuralle maaliskuussa

Helsingin IFK:n jalkapallon kilpailutoiminta palaa maaliskuussa yhdistysmuotoiselle HIFK Fotboll rf:lle, vakuuttaa seuran jalkapallopuolen puheenjohtaja Christoffer Perret. Seura on irtisanonut sopimuksensa taustayhtiö HIFK Fotboll Ab :n kanssa, ja sopimus päättyy 25. maaliskuuta 2021.

Palloliiton hallitus linjasi maanantain kokouksessaan, että HIFK:n paikka miesten pääsarjassa on edelleen osakeyhtiön nimissä. Sen enemmistöomistaja on kiinalainen Lucas Jin Chang.

Perret toppuutteli Palloliiton linjauksesta syntynyttä näkemystä, että jalkapallotoimintojen siirto yhtiöltä yhdistykselle estyisi. HIFK Fotboll rf oli anonut Palloliitolta kilpailutoiminnan palautumista yhtiöltä yhdistykselle jo tammikuussa, mutta siihen Palloliitto ei suostunut.

Palloliiton mukaan palautukseen olisi vaadittu lisenssimääräysten rikkomus eikä sellaista ole näytetty tapahtuneen.

– Liigapaikka kuuluu yhtiölle maaliskuun 25. päivään asti, mutta palautuu sitten yhdistykselle, Perret sanoi.

Viime viikolla HIFK kertoi, että sillä on neljän pelaajan kanssa sopimus ensi kaudesta.

Tiet erkanivat marraskuussa

Tanskassa Vejle Boldklubin omistava Lucas Jin Chang tuli mukaan HIFK:n jalkapallotoimintoihin kovalla kohinalla toukokuussa 2019. Hän omistaa HIFK:n taustayhtiöstä 51,9 prosenttia.

Yhteistyö omistajan ja suomalaistoimijoiden kanssa kariutui syksyllä, ja marraskuun lopussa HIFK kertoi omistuspohjan muuttuvan merkittävästi. HIFK pettyi kiinalaisomistajan haluun investoida toimintaan.

Palloliiton Uefa- ja liigalisenssikomitean oli määrä käsitellä ensi kauden lisenssejä maanantaina, mutta kokous siirtyi ensi viikon tiistaihin. Perret luottaa siihen, että HIFK saa silloin lisenssin ja pelaa ensi kesänäkin miesten ylimmällä sarjatasolla.

– Kiinalaisomistajalle jää Suomeen osakeyhtiö, mutta yhtiöllä ei ole asiaa liigaan, Perret kommentoi.

Osakeyhtiö ei voi yksinään anoa lisenssiä, vaan se tarvitsee yhdistyksen tuekseen.