Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

JYPin mies on valmis taistelemaan maailmanmestaruudesta uransa ensimmäisissä arvokisoissa – eikä vapaa-ajan ongelmiakaan pitäisi tulla: ”Pleikka on pakattu mukaan. Joko sitä tai Netflixiä"

Samuel Helenius valmistautuu parhaillaan uransa ensimmäisiin arvokisoihin. Viime kevääksi suunnitelluissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hänet olisi todennäköisesti nähty, mutta koronapandemia aiheutti kisojen peruuntumisen. Pasi Mennander / Leijonat.fi

Heikki Löfman

Järvenpään Haukkojen kasvatti ja Helsingin Jokerien juniorimyllyn kautta JYPiin ja jääkiekon SM-Liigaan täksi kaudeksi pompannut Samuel Helenius, 18, on parhaillaan ensimmäisten arvokisojensa kynnyksellä Kanadan Edmontonissa, jossa Helenius valmistautuu muun joukkueen tavoin joulupäivänä alkaviin jääkiekon nuorten MM-kisoihin.

Viime keväänä Helenius olisi hyvin todennäkoisesti nähty Suomen paidassa alle 18-vuotiaiden MM-karkeloissa, mutta koronapandemia perui nuo mittelöt.

Ehkä tuohonkin peilaten Helenius puhkuu nyt aitoa Leijona-intoa.

– Fiilikset ovat erittäin hyvät. On aina hienoa, kun pääsee edustamaan Suomea. Lähtökohdatkin kisoihin ovat hyvät, kun olen saanut Jyväskylässä hyvin vastuuta, Helenius kommentoi sen jälkeen, kun jääkiekkoliitto oli julkaissut Suomen lopullisen kisajoukkueen.

Viime päivät Helenius on viettänyt yksin karanteenissa hotellihuoneessaan Albertan provinssin pääkaupungissa eli noin miljoonan asukkaan Edmontonissa. Joukkueharjoittelun pariin Suomi pääsee perjantaina.

Ennen kisojen alkamista Suomi pelaa kaksi harjoitusottelua, joissa vastaan tulevat Tshekki ja Yhdysvallat. Ensimmäisessä MM-kisaottelussaan Suomi kohtaa tapaninpäivänä Saksan.

Huoneessa tapahtuvan harjoittelun lisäksi Heleniuksen suunnitelmat niin sanotun hotellikuoleman välttämiseksi nyt käynnissä olevan karanteenin aikana olivat selvillä jo ennen matkaan lähtemistä.

– Pleikka on pakattu mukaan. Joko sitä tai Netflixiä. Jätkien kanssa on viime ajat pelattu viimeisintä Call of Dutya eli Cold Waria.

Viimeisen karanteeniviikon ennen kisoihin lähtöä Helenius piti majaa äitinsä luona Helsingissä.

– Harjoittelimme viikon ajan Keravan kakkoshallissa Tuomo Ruudun ja Miika Elomon johdolla pienryhmässä, johon kuuluivat lisäkseni Anton Lundell, Roni Hirvonen ja Roope Taponen. Saimme alle hyvän treeniviikon.

Helenius on arvokisoissa ison suurennuslasin alla jo senkin takia, että nuorukainen on varattavissa NHL:ään ensi kesänä. Mies ei kuitenkaan ole lähdössä kisoihin ajatellen omaa glooriaansa.

– Jos joukkue voittaa, niin ei haittaa yhtään, vaikka en tekisi pisteen pistettä. Tavoitteena on pelata yksinkertaisesti sellaista peliä, että se auttaa joukkuetta. Kohdallani se tarkoittaa vahvaa kahden suunnan pelaamista, hyvää alivoimaa ja varmasti taklauksia. Uskon pienen kaukalon sopivan hyvin pelityyliini.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut