Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juha Malinen jatkaa Pikkuhuuhkajien luotsina – merkittävänä syynä toimiva yhteistyö Markku Kanervan kanssa

Juha Malinen jatkaa Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkueen eli Pikkuhuuhkajien päävalmentajana vuoden 2022 loppuun asti. Malinen on luotsannut Pikkuhuuhkajia kolme vuotta.

Malinen on työskennellyt myös Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen päällikkönä. Valmennuskeskustoiminta päättyy nykymuodossaan ensi kesänä, ja Malinen hoitaa päällikön tehtäviä heinäkuun loppuun.

Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen perustelee jatkopestiä muun muassa Malisen toimivalla yhteistyöllä miesten maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan kanssa.

– Tasapaino U21- ja A-maajoukkueen välillä on ollut toivotunlaista, ja se on yksi tärkeä asia, jota emme halunneet rikkoa. Keskustelimme asiasta myös Riven (Kanervan) kanssa, Tihinen sanoi Palloliiton tiedotteessa.

Pikkuhuuhkajat jäi EM-kisoista rannalle

Suomi jäi marraskuussa päättyneissä alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa lohkossaan neljänneksi eikä yltänyt lopputurnaukseen.

– Tavoite oli tehdä yllätyksiä, mutta kymmenen kuukauden tauko koronan takia ei ainakaan helpottanut tehtävää. Kokonaisuutena olisimme voineet karsinnoissa käyttää maalipaikkamme paremmin. Emme olleet tarpeeksi tehokkaita erikoistilanteissa. Puolustuksessa meille tuli liian helppoja maaleja. Pallollisessa pelissä tarvitsemme lisää rauhoittavia tekijöitä, Malinen kertasi.

Malinen osallistuu myös Palloliiton valmennuskoulutukseen ja uuden akatemiamallin rakentamiseen. Palloliiton mukaan alle 21-vuotiaiden muusta valmennusryhmästä päätetään myöhemmin.