Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ampumahiihtoon vaihtanut hiihtotähti Nilsson onnistui penkalla – ensimmäinen nolla-ammunta

Stina Nilsson ylsi uuteen merkkipaaluun. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT–TT

Maastohiihdosta ampumahiihtoon siirtynyt olympiavoittaja Stina Nilsson ylsi uuteen merkkipaaluun uudella urallaan, kun ruotsalaisampumahiihtäjät jatkoivat maailmancup-näyttöjen antamista maanantaina Östersundissa. Nilsson tähtäsi sprinttikisassa pystyammunnassa puhtaan tuloksen eli osuman kaikkiin viiteen täplään ensimmäisen kerran kilpailuolosuhteissa.

– Niin ihana nolla, Nilsson riemuitsi.

Sunnuntain sprintissä Nilsson ampui kaikkiaan neljä sakkoa ja oli muutenkin ongelmissa, kun hän kaatui kisassa ja myös hiihti hetken väärään suuntaan. Sijoitus oli vasta 13:s. Maanantaina meno oli tyystin toista: ainoa ohilaukaus tuli makuupaikalta, ja hän sijoittui kisan kolmanneksi Elisabeth Högbergin ja Tilda Johanssonin jälkeen.

Nilssonia ei ole vielä nähty ampumahiihdon maailmancupissa tai kakkostasolla IBU-cupissa. Ruotsin valinnat tammikuun kansainvälisiin kisoihin julkistetaan tiistaina, ja Nilsson lienee hyvinkin ehdolla tammikuun IBU-cupin kisoihin.

– Katsotaan, miten käy. Tämä (maanantain) tulos oli joka tapauksessa upeaa saada, Nilsson sanoi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut