Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK nähdään liiganurmella ensi kaudellakin – taustajärjestelyllä tai toisella

Arvailut jalkapallo-HIFK:n ensi kauden sarjatasosta päättyivät tiistaina, kun Palloliiton lisenssikomitea myönsi lisenssin kaikille miesten jalkapalloliigan seuroille.

HIFK:n sarjapaikan haltijasta on ollut kiistaa, sillä seura pyrkii eroon kiinalaisomistuksesta siirtämällä kilpailutoiminnan osakeyhtiö HIFK Fotboll Ab :lta yhdistysmuotoiselle HIFK Soccer rf:lle.

Lisenssi myönnettiin yhteisesti sekä osakeyhtiölle että yhdistykselle. HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret'n mukaan päätös ei ollut yllätys ja seura pääsee nyt jatkamaan valmistautumista ensi kauteen. Avausvihellystä ennen piisaa toki vielä selviteltävää.

– Tämä oli positiivinen päätös, ja se selkeyttää tilannetta kaikille. Tässä on tiivistetysti kaksi polkua. Pääsemme sopimukseen pääomistajan (Chang Jin) kanssa, ja osakeyhtiö jatkaa, tai 25. maaliskuuta lisenssi siirtyy yksin yhdistykselle. Molemmat polut ovat mahdollisia. Olen nyt toiveikkaampi sen suhteen, että neuvottelutulos pääomistajan kanssa saadaan aikaan ja molemmat jatkavat omia teitään, Perret kertoi.

HIFK kertoo julkaisevansa lähiaikoina lisää pelaajasopimuksia ja maksavansa maksurästinsä. Toimintaa turvaa jo neuvoteltu laina, joka Perret'n mukaan nostetaan tarvittaessa. Uusia sijoittajia saadaan myös mukaan, kun lisenssi varmistui.

– Kukaan sijoittaja ei ole halunnut tehdä lopullista sitoutumista, kun ei ole ollut lisenssiä. Lyhyen tähtäimen rahoitus on puolestaan järjestetty jo ajat sitten.

Osalla ehtoja

Liigan seuroja ovat HIFK:n lisäksi nousija AC Oulu, FC Lahti, Haka, Honka, Inter, hallitseva mestari HJK, IFK Mariehamn, Ilves, nousija KTP, KuPS ja SJK.

Palloliiton mukaan myös liigan täydennysmenettelyssä ensimmäisellä sijalla oleva TPS täytti liigalisenssin ehdot. Ykköseen pudonnut TPS saa liigapaikan, jos jokin liigaseura luopuu paikastaan.

Palloliiton mukaan osaan myönnetyistä lisensseistä sisältyy olosuhteisiin tai talouteen liittyviä ehtoja.