Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Fifa jätti rikosilmoituksen ex-pomostaan Blatterista

Asia koskee Sepp Blatterin ja muiden entisten Fifa-virkailijoiden toimia liittyen Zürichissä sijaitsevaan Fifa-museoon. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti tiistaina jättäneensä rikosilmoituksen ex-puheenjohtajastaan Sepp Blatterista. Asia koskee Blatterin ja muiden entisten Fifa-virkailijoiden toimia liittyen Zürichissä sijaitsevaan Fifa-museoon.

Fifan mukaan Blatterin hallinnon toimet maksoivat liitolle 500 miljoonaa Sveitsin frangia eli noin 460 miljoonaa euroa, kun se remontoi "rakennusta, jota organisaatio ei omista" ja "lukitsi organisaation pitkäaikaiseen, epäsuotuisaan vuokrasuhteeseen". Fifa ilmoitti, ettei sillä ollut muuta mahdollisuutta kuin jättää asiasta rikosilmoitus. Fifan mukaan tilintarkastus paljasti "lukuisia epäselvyyksiä".

Museoprojekti alkoi vuonna 2013 eli kaksi vuotta ennen kuin Blatter erosi korruptioskandaalin myötä. Blatter johti liittoa 17 vuotta. Museo avattiin talvella 2016, ja sen kävijämäärä on jäänyt reilusti Fifan asettamasta tavoitteesta. Avausvuonnaan museo teki tappiota 50 miljoonaa dollaria eli noin 41 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut