Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pelen seura tuimana: Messi ei rikkonut brasilialaislegendan ennätystä

Barcelonan Lionel Messi ottelussa Real Valladolidia vastaan 22. joulukuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jalkapallomaailma onnitteli viime viikolla Barcelonan argentiinalaissuuruutta Lionel Messiä, jonka 644:s maali espanjalaisseuransa riveissä rikkoi brasilialaislegenda Pelen ennätyksen maaleissa yhdelle seuralle. Pelen brasilialaisseura Santos on kuitenkin eri mieltä ennätyksestä, kertoo muun muassa BBC .

Pele kirjasi kilpailullisissa peleissä 643 osumaa Santosille, mutta seuran mielestä myös harjoitusotteluiden maalit on laskettava ja näin Pelen saldo olisi 1 091 – eli Messillä olisi vielä 448 maalia tehtävänä päästäkseen ennätysmieheksi.

– Ottelut pelattiin virallisissa peliasuissa, virallisin säännöin. Määrä on ehdoton. Maali Eibaria vastaan on tilastollisesti samanarvoinen kuin maali Valenciaa vastaan. Maali (surinamilaista) Transvaalia vastaan on yhtä arvokas kuin maali Real Madridin verkkoon Santiago Bernabeu -stadionilla, Santos selvitti tiedotteessaan lisäten, että harjoituspeleille oli annettu virallinen hyväksyntä alueellisilta jalkapalloliitoilta.

Santos muistutti myös, että Pele teki osan "harjoitusmaaleistaan" esimerkiksi Interin, Real Madridin, Boca Juniorsin, River Platen ja jopa Barcelonan verkkoon.

Santosissa vuosina 1956–74 pelannut Pele itse onnitteli sosiaalisessa mediassa Messiä tämän tehtyä 644. Barca-maalinsa.

– Sinun laillasi tiedän, millaista on rakastaa saman pelipaidan päälle panemista joka päivä. Sinun laillasi tiedän, ettei mikään ole parempaa kuin paikka, jossa tunnemme olevamme kotona. Onnittelut historiallisesta tuloksestasi, Lionel, ja ennen kaikkea onnittelut kauniista urastasi Barcelonassa, Pele kirjoitti Instagramissa Messille.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut