Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilman yleisöä pelaaminen ei sytytä Savo-Volleyn Siltalaa

Kolmatta kautta lentopallon Mestaruusliigan Savo Volleyssä pelaava yleispelaaja Antti Siltala, 36, on valmis urakoimaan kevätkaudella, jotta joukkueet pääsisivät pelaamaan mahdollisimman suuren yleisön edessä. Siltalan mielestä ilman yleisöä ei pitäisi pelata lainkaan.

– Jos tulee sellaisia rajoituksia tammi-helmikuulle, niin pelataan sitten vaikka kaikki loput seitsemän liigaotteluamme maaliskuussa, Siltala sanoi STT:n haastattelussa.

Mestaruusliiga teki ennen joulua päätöksen jatkaa marraskuun 29. päivänä keskeytynyttä kautta 9. tammikuuta, jolloin ohjelmassa on vain yksi ottelu. Samalla päätettiin jättää jokaiselta joukkueelta yhdeksän ottelua pois ohjelmasta. Näin kullekin joukkueelle kertyy runkosarjassa 18 ottelua.

– Kyllähän tämä on jo nyt ollut erikoinen kausi. Ohjelmien mentyä uusiksi saimme mahdollisuuden keskittyä joulukuussa fysiikkapainotteisiin harjoituksiin. Jokaisella pelaajalla oli siinä oma ohjelmansa. Itse pyrin tekemään monipuolisesti ja omaan rooliin sopivasti treenit, Siltala sanoo.

Yleispelaajan fysiikkatreeni poikkeaa luonnollisesti siitä, mitä passari tai libero tekee. Myös ikä vaikuttaa.

– Syksyllä vähän vaivannut polvi on kunnossa eikä vaikuta treenaamisessa. Joulun aikaan pidettiin viikon loma. Samoin edellisen liigapelin jälkeen, Siltala kertoo.

Pelaamisen ohella Siltala tekee töitä sähköalan yrityksen toimitusjohtajana Pohjois-Savossa. Alaisia on yhdeksän.

Kausi vauhtiin cupissa

Savo Volley pelaa sunnuntaina Suomen cupin ottelun Turussa ilman yleisöä. Joukkueen seuraava liigaottelu on kalenterissa vasta 23. tammikuuta Loimua vastaan Raisiossa. Jos Loimu-peli siirtyy, Savo Volley jatkaisi kautta 5. helmikuuta Ducksia vastaan. Jo nyt kahden seuran eli Kokkolan Tiikereiden ja joensuulaisen Karelian Hurmoksen seuraava ottelu on vasta helmikuussa.

Yhdeksäntenä oleva Hurmos on pelannut jo 13 ottelua eli sillä on vain viisi jäljellä. Kahdeksantena sitä kolme pistettä edellä oleva Perungan Pojat pelaa vielä 10 ottelua.

Pudotuspelijoukkueet alkavat olla selvillä, mutta runkosarjan voitosta käydään kova taistelu. Savo Volleyllä on 30 pistettä, ja ottelun vähemmän pelanneella VaLePalla 26. Joukkueet voittivat kotiottelunsa toista vastaan 3–0, VaLePa marraskuun lopulla ja Savo lokakuun puolivälissä. Muita tappioita niillä ei ole.

– Kotikenttä vaikutti molemmissa otteluissa tulokseen, mutta olisimme voineet pelata paljon paremmin Sastamalassa kuin mitä pelattiin. Nyt on tammikuu aikaa laittaa peli kuntoon, Siltala ennakoi.

Seitsemän kertaa EM-kisoissa pelanneella Siltalalla on koossa 288 A-maaottelua. Tilastossa edellä ovat Kari Kalin 312 maaottelulla, Mikko Esko 296 maaottelulla ja Tuomas Sammelvuo 294 maaottelulla. Kolmikosta vain Esko jatkaa yhä uraansa.