Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset kaukana kärjestä ampumahiihdon maailmancupissa – "Eihän se hyvä tilanne ole"

Suomalaiset ampumahiihtäjät palasivat alavireisinä maailmancupiin, joka jatkui joulutauon jälkeen Saksan Oberhofissa pikakisoilla.

Miesten kymmenellä kilometrillä suomalaisista paras oli Tero Seppälä, joka sijoittui 46:nneksi. Naisten 7,5 kilometrin pikakisan paras suomalainen oli Mari Eder, joka oli 55:s.

– Eihän se hyvä tilanne ole, että parhaan suomalaisen tittelin sai, vaikka oli vasta 46:s. Ammunta oli se, mihin tänään kaatui, Seppälä harmitteli Ampumahiihtoliiton tiedotteessa perjantaina.

Seppälä ampui kolme sakkokierrosta, kaksi makuulta ja yhden pystypaikalta. Hän hävisi kisan voittaneelle Norjan Johannes Thingnes Bölle 2.09,4 minuuttia.

– Kisa lähti hyvin käyntiin, ja eka kierros oli hyvää hiihtoa. Yritinkö liian nopeasti sitten, olisiko pitänyt enemmän hengitellä siinä ennen ammuntaa ja valmistautua siihen paremmin? Hiihtopuoli toimii aivan hyvin, Seppälä mietti.

Ederille kertyi sekä makuulta että pystystä kaksi sakkokierrosta. Hän hävisi kilpailun voittaneelle Norjan Tiril Eckhoffille 2.44,2 minuuttia.

– Ammunnan puolesta nämä pyörivät saman teeman ympärillä. Fakta on, että nyt kynnetään sen kanssa, ja valitettavasti ne ovat pikakisat, joissa epäonnistuu, niin siinä menee sitten takaa-ajokin, Eder sanoi ja vakuutti, ettei aio luovuttaa.

Tuomas Harjula oli miesten kisassa sijalla 52 ja Olli Hiidensalo 93:s. Harjula ampui yhden sakon ja jäi kärjestä 2.23,8 minuuttia. Viiden sakkokierroksen Hiidensalon ero voittajaan oli yli neljä minuuttia.

Naisissa sekä Erika Jänkä että Venla Lehtonen ampuivat yhden sakon. Suvi Minkkiselle kertyi kaksi sakkokierrosta. Jänkä oli sijalla 60 jäätyään kärjestä 2.51,3. Lehtonen jäi sijalle 72 ja Minkkinen 75:nneksi. He hävisivät voittajalle yli kolme minuuttia.

Böt hallitsivat miesten kisaa

Miehissä Tarjei Bö sijoittui veljensä takana toiseksi. Sturla Holm Lägreid oli kolmas, joten norjalaismiehet putsasivat palkintopöydän. Johannes Thingnes Bö otti uransa 50. voiton maailmancupissa.

Naisissa Ruotsin Hanna Öberg oli Eckhoffin takana toinen ja Itävallan Lisa Theresa Hauser kolmas.

Suomalaisista Seppälä, Harjula, Eder ja Jänkä ylsivät lauantain takaa-ajoihin.