Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lukko nollasi aneemisen JYPin – ”Moni ei edes ymmärrä näiden voittojen arvoa”

Rauman Lukko nousi sarjataulukon kärkeen. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Aki Hietavala / STT

Rauman Lukko jatkoi JYPin alakuloista taaperrusta jääkiekkoliigassa lauantaina hakemalla Jyväskylästä voiton maalein 2-0. Lukko on nyt sarjataulukon kärjessä kolmen pisteen erolla ennen Ilvestä.

Raumalaiset olivat pelissä koko ajan niskan päällä. Vain JYP-vahti Markus Ruusun huippuilta ja 39 torjuntaa pitivät JYPin näennäisesti pelissä mukana. Lukon maalilla Oskari Setäsen tarvitsi torjua vain 12 kiekkoa nollapeliin.

Vieraiden maalit syntyivät ylivoimalla. Avausosuman iski kolmen minuutin pelin jälkeen Pavol Skalicky. Päätöserässä loppulukemat niittasi kultakypärä Eetu Koivistoinen.

– JYP puolusti hyvin ja jäähyttömästi keskustaa. Erot ovat marginaaliset ja pisteet ovat joka ilta tiukassa. Moni ei edes ymmärrä näiden voittojen arvoa. Olen todella ylpeä joukkueen sitkeydestä ja kärsivällisyydestä, Lukon päävalmentaja Pekka Virta summasi.

JYP on saalistanut edellisestä kymmenestä pelistä vain neljä pistettä. Joukkue jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä. Varsinkin JYPin hyökkäyspeli on tällä hetkellä olematonta.

– Roikuttiin pelissä mukana ja oli mahdollisuus taistella pisteistä. Kaksi jäähyä ja kaksi maalia kaverille. Kaikki laitettiin tänään likoon, mitä joukkueesta löytyi. Puolustamisen sitkeyteen voi olla tyytyväinen, JYPin valmentaja Jussi Tupamäki kommentoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut