Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Aleksandr Bolshunov voitti Tourin ennätysmarginaalilla, sprintti imi voimat Markus Vuorelasta – Alpe Cermisin loppunousu taivutti kiertueen vahvimman suomalaismiehen sijalle 27

Alexander Bolshunov voitti Tour de Ski -maastohiihtokiertueen ylivoimaisesti. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Venäjän Aleksandr Bolshunov jyräsi ylivoimaiseen voittoon Tour de Ski -maastohiihtokiertueella. Bolshunov voitti kahdeksan kilpailun sarjassa viisi lähtöä, sijoittui muissa starteissa kärkikolmikkoon ja voitti Tourin ennätyksellisellä yli kolmen minuutin marginaalilla.

Bolshunov juhli kiertueen mestaruutta myös viime vuonna ja lähti nyt kilpailuun voittajasuosikkina norjalaisten poissaollessa.

– Olen tosi iloinen toisesta voitosta. Ja oli hienoa, että kiertue kyettiin nykytilanteessa (koronapandemia) järjestämään. Tunsin oloni turvalliseksi, Bolshunov kiitteli Ylen tv-lähetyksessä.

Bolshunov voitti kaikki kilpailun distanssimatkat Alpe Cermisin loppunousua lukuun ottamatta. Päätösetapin voitto lipsahti joukkuetoveri Denis Spitsoville, kun Bolshunov varmisteli kokonaiskilpailun voittoa Ranskan Maurice Manificat'ta tarkkaillen.

Loppukirissä Bolshunov tiputti Manificat'n kolmanneksi, joten hänen saldokseen Tourilla tuli viisi voittoa, kaksi kakkossijaa ja yksi kolmossija.

Loppunousun voitto nosti Spitsovin kokonaiskilpailussa Manificat'n jälkeen kolmanneksi.

Vuorela joutui mäkeen alipa lautuneena

Markus Vuorelan korskeasti nousujohteiset hiihdot päättyivät sunnuntaina. Hän tunsi olonsa uupuneeksi jo alkukilometreillä, kiipesi maaliin sijalla 43 ja tipahti kokonaiskilpailussa seitsemän pykälää sijalle 27.

– En ollut palautunut eilisestä ja tuli vaikea päivä, Vuorela totesi Ylen tv-haastattelussa.

– Ei ollut kulku normaalia, kun hiihto oli vaikeaa jo alun tasaisella. Tuntui, ettei ollut energiaa.

Kiertueen kokonaisuuteen Vuorela oli kovin tyytyväinen. Hän saavutti kiertueen toisessa kilpailussa ensimmäiset maailmancupin pisteensä. Sen jälkeen hän hiihti pisteille kuudessa peräkkäisessä kilpailussa ja lauantain sprintissä peräti seitsemänneksi.

– Kiertue sujui hyvin tavoitteessa. Tuli tosi hyviä hiihtoja, jopa yli odotusten, Vuorela iloitsi.

Mikkonen kiipesi suomalaisista parhaiten

Juho Mikkonen hiihti loppunousun suomalaisista parhaiten. Hän oli maalissa 33:s.

– Oli kova nousu, jyrkkä ja pitkä, Mikkonen tunnusti.

– Alku meni suhteellisen nätisti, sitten hiihto oli melkoista miekkailua, kun välipätkällä mentiin kaksi miestä rinnakkain.

Tourin kokonaisuuteen Mikkonen ei ollut järin tyytyväinen.

– Tuli muutama hyvä, muutama keskinkertainen ja muutama huono hiihto, Mikkonen tiivisti urakkansa, joka päättyi Tourin 39. sijaan.

Lauri Lepistö oli loppunousussa 49:s ja kokonaiskilpailussa 50:s. Verneri Suhonen oli 51:s ja viimeinen sekä kokonaiskilpailussa että loppunousussa.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Lahdessa 23.–24. tammikuuta.

.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut