Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Espanjalainen Gómez siirtyy SJK:sta HIFK:n päävalmentajaksi

Gomez , on toiminut valmentajana alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Viime viikkoina omistusjärjestyjen takia julkisuudessa ollut jalkapalloseura HIFK pelaa ensi kaudella miesten jalkapalloliigaa espanjalaisvalmennuksessa. Pääsarjajoukkueen uusi päävalmentaja on Joaquín Gómez. Sopimus kattaa kauden 2021, ja siinä on optio vuodesta 2022.

Gómez, 34, on toiminut valmentajana Juha Malisen johtamassa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Viime kaudella Gómez valmensi SJK:ssa seinäjokelaisseuran päävalmentajan Jani Honkavaaran alaisuudessa.

– Päävalmentajaksi siirtyminen on pitkään ollut tavoitteenani, joten tämä on iso askel, Gómez sanoi HIFK:n tiedotteessa.

Hänen mukaansa helsinkiläisseura on "eräänlainen nukkuva jättiläinen". Hän aikoo olla mukana herättämässä sitä ja nostamassa seuran tasolle, jolla sen kuuluu olla.

HIFK:n mukaan Gómez on pitkä tausta valmentajana Englannissa, jossa hän on toiminut Derbyn, Lutonin, Brightonin ja Stoken valmennustiimeissä. Ennen Seinäjoelle siirtymistä hän vaikutti pari kuukautta kotimaassaan, kun hän oli luotsaamassa Cartagenaa Segunda B-sarjassa. Gómez on suorittanut Euroopan jalkapalloliiton Uefan Pro-lisenssin, ja lisäksi hänellä on maisterintutkinnot liikuntatieteistä ja valmennuksesta.

Evertonin kasvatti Akpan siirtyy intoa täynnä SJK:n keskikentälle

SJK sen sijaan sai vahvistusta riveihinsä Britanniasta, kun kotimaassaan ilman seuraa jäänyt Hope Akpan saapuu vahvistamaan SJK:n keskikenttää. Miesten liigaseura teki 29-vuotiaan Akpanin kanssa sopimuksen tulevasta kaudesta.

Valioliigan Evertonin kasvatti Akpan pelasi viime kauteen asti Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, Kakkosliigan Bradford Cityssä.

Akpan on ollut perheineen Seinäjoella joulukuusta asti, ensin koronakaranteenissa. Sopimus vahvistui sunnuntaina.

– Haluan pelata hyvää jalkapalloa pääsarjajoukkueessa, ja SJK:n kanssa tämä toteutuu, Akpan kertoi SJK:n tiedotteessa.

SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara on tyytyväinen Akpanin intoon tulla perheineen Suomeen. Pelaajana Akpan on Honkavaaran mukaan vahva ja juoksuvoimainen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut