Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Joseph Bokon huima voittoputki pullistui Vermossa

Niko Haaranen / STT

Hannu Torvisen ohjastama Joseph Boko oli voittanut kuusi edellistä lähtöään, mutta aikaisempaa kovemmassa kisassa se starttasi keskiviikkona Vermossa haastajan roolissa.

Markku Niemisen tallin Joseph Boko ei kuvia kumarrellut, vaan kiihdytti kärkipaikalle, josta hallitsi helponnäköisesti perille saakka.

Monen katsojan Joseph Boko yllätti napakalla alkurynnistyksellään, muttei ohjastajaa.

– Jotenkin oli tunne että, Jooseppi osaa lähteä reippaasti matkaan, kun sitä tarvitaan, Hannu Torvinen myhäili.

– Joseph Boko on ollut vakuuttava ja jatkoi tänään siitä. Kiva, että hevonen menee tasollaan ja tuntuu koko ajan paremmalta ja paremmalta, joten positiivisin mielin jatkoon.

Tammalähdön voittaja laittoi lauluksi

Kylmäveristen tammojen kisassa Tapio Kukkonen kannusti valmentamansa Vennelmon Varman niukkaan mutta hallittuun keulavoittoon.

Voittojuoksun jälkeen Kukkonen viihdytti kotikatsomoiden korvapareja laulunpätkällään, jossa hän nosti esiin oman hevosensa erinomaisuuden lisäksi kilpakumppaneitaan.

Saara Mäkisen ohjastama ja valmentama Varsova puristi kisassa hopealle ennen Esa Holopaista ja Ciiran Tähteä.

Karsintalähtöjä neljä kertaa

Sekä oriiden ja ruunien että tammojen puolella ajettiin kaksi TalviCupin karsintakohdetta, jotka olivat enintään 15 000 euroa ansainneiden lähtöjä. Voittajina finaaliin pääsivät Jetset Vice, Listas Tequila, Astrum ja I Keep My Word, joka voitti johtavan rinnalta oikein vakuuttavalla tyylillä.

– Oli se kyllä terävä, lietolainen Jukka Lintula aloitti suojatistaan.

– Se lähti takasuoralla tosi napakasti kiihdyttämään, ja kaarretta tultiin tosi huikua. Iltaravihevonen oli tarkoitus tästä tehdä, mutta voidaan päästä lauantaisinkin ajamaan.

Winter Monté Meeting -karsinnassa maaliintulo oli erittäin tasainen. Heidi Kuossarin ratsastama Lovely Girl sai kuin saikin torjuttua Visionnairen ja Malin Kullbergin voittokamppailussa maaliin saakka.

Toto65-täysosumalla voitti 629,44 euroa, viidellä oikein sai 17,39 e.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut