Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Arvi Savolainen paini komeasti ykköseksi Zagrebissa

Hannu Ranta / STT

Arvi Savolainen vei upeasti 97-kiloisten ykköstilan nimiinsä kreikkalais-roomalaisen painin Zagrebin gp-turnauksessa Kroatiassa sunnuntaina.

Savolainen, 22, otti sarjan finaalissa ylivoimaisen pistevoiton (8–0) hänelle ennestään tutusta Liettuan Vilius Laurinaitisista. Hätäilemätön ja päättäväinen Savolainen hallitsi ottelua sen ensi hetkistä asti, ja hän työnsi toistuvasti liettualaisen matolta ja retuutti tätä eri tavoin myös keskellä mattoa.

Savolainen otti Kroatian viikonvaihteesta neljä kiistatonta voittoa. Hänen ykkössijastaan ei jäänyt kenellekään epäselvyyttä.

Elias Kuosmanen otti 97-kiloisten sarjan kolmossijan luovutusvoitolla Norjan Felix Baldaufista.

Savolaisen ja Kuosmasen yhä käyttämä sarja on mainittujen painijoiden ansiosta ollut jo kauan suomalaisittain seuratuin sarja molskimelskeessä.

Savolainen ja Kuosmanen keräsivät kelpo tukun mitaleja jo eri ikäluokkien arvokisoista. Kuosmanen on hankkinut myös aikuisten arvotavaraa: hän otti 97-kiloisten EM-pronssin sekä vuonna 2018 että vuonna 2019.

Peltokangas taisteli

Lapuan Virkiän 23-vuotias Mikko Peltokangas kävi raisun taistelun Zagrebin-turnauksen kolmannesta sijasta sarjassa alle 72 kiloa. Herpaantumaton Peltokangas voitti Uzbekistanin Aram Vardanjanin lopulta pistein 9–8.

– Ihan hyvin turnaus minulla meni. Pehmenin vain ukrainalaisen käsittelyssä lauantaina. Nyt sunnuntaina jouduin kyllä taistelemaan. Pari kertaa sain kaverin hyvin mattoon, ja juntasta kääntö onnistui. Pystyin myös tuloksekkaasti passaamaan, Peltokangas tilitti Zagrebista.

Suomalaiset edustuspainijat pääsivät 11 kuukauden tauon jälkeen ottamaan mittaa muista painijoista kansainvälisessä turnauksessa.

Kuortaneella maamme painijat ovat toki treenanneet tiiviisti, ja kertaalleen edustuspainijamme leireilivät Liettuassa, mutta vähiin ovat tosi taistot painijoilla jääneet koronan syövereissä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut