Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pelicans syvensi Ilveksen alamäkeä ja nousi toiseksi

Juha Aaltonen / STT

Jääkiekkoliigan suurin yllättäjä Pelicans kukisti keskiviikkona vieraissa Ilveksen 6–2 ja nousi jo toiseksi ohi vastustajansa.

Tommi Niemelän valmentama joukkue on vuonna 2021 ottanut viidestä ottelusta 12 pistettä. Kolmannen peräkkäisen tappion kokeneen Ilveksen saldo viidestä ottelusta on viisi pistettä.

– Joukkueen ilmapiiri on ollut koko ajan hyvä ja haluamme joka päivä kehittyä paremmiksi. Uskomme asiaamme, Niemelä sanoi.

Hyökkääjä Ryan Lasch vietti kolmannen peräkkäisen kolmen tehopisteen illan ja on tehnyt viidessä tammikuun ottelussa 12 (5+7) tehopistettä. Hän nousi 37 tehopisteeseen ja johtaa pistepörssiä 10 pisteen erolla Amerikkaan lähteneeseen Arttu Ruotsalaiseen.

– Huikeat yksilöt nousivat esiin tänäänkin, Niemelä tiivisti.

Ottelukohtaisella sopimuksella pelaavan Laschin pisteistä peräti 24 on tullut ylivoimalla. Kapteeni Hannes Björninen nousi pistepörssissä kolmanneksi 26 tehopisteellä.

Lasch saattaa siis lähteä koska tahansa?

– On turha pohtia asioita, joihin ei voi vaikuttaa. Juuri nyt Lasch haluaa pelata meillä ja se on tärkeintä, Niemelä sanoi.

Pelicans on tammikuussa menettänyt kolme pelaajaa eli Oskari Laaksosen, Jesse Ylösen ja Otto Sompin Amerikkaan, mutta se ei ole tahtia haitannut. Ilves menetti joulu-tammikuussa kuusi pelaajaa Atlantin taakse, eikä se ole menetyksiä pystynyt paikkaamaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut