Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Äänekosken Huiman kasvatti Jyri Lehtonen palaa Kouvojen päävalmentajaksi

Jyr Lehtonen Huiman paidassa 2004. Kari Rouhiainen

Seppo Pänkäläinen

Äänekosken Huiman kasvatti Jyri Lehtonen palaa Kouvojen koripallojoukkueen päävalmentajaksi ensi kaudeksi. Lehtoselle pesti on jo kolmas Kouvoissa. Aiemmin hän valmensi kouvolalaisseuraa 2010–16 ja 2017–19, ja tilillä on Suomen mestaruus kaudelta 2016 sekä SM-hopea 2019.

Lehtonen aloitti uransa SM-sarjassa jyväskyläläisen HoNsUn riveissä 1991–92. Kauden 1993–94 Lehtonen pelasi Forssan Alussa, mutta palasi HoNsUun kausiksi 1994–95 ja 1995–96.

Tämän jälkeen Lehtonen pelasi useita kausia Euroopassa ammattilaisena. Syyskaudelle 2000 hän palasi Huimaan, josta jatkoi edelleen Espoon Honkaan. Tarkkakätisen Lehtosen ura alkoi hiipua selkävaivojen vuoksi eikä kolmas stifti Huimassa ollut pitkä.

– Kiva palata tuttuun organisaatioon, jossa on mahtava staffi. Hienoa jatkaa valmentamista pitkäaikaisessa kotikaupungissani. Pari vuotta olen opiskellut koripalloa ulkomaan reissuilla ja viime aikoina television ja internetin välityksellä. Myös minipoikien valmentaminen on ollut kivaa vaihtelua ja opettanut paljon oppimisesta. Matkaan on tarttunut paljon oppia ja työkaluja, joita pääsen käyttämään ja hyödyntämään tulevassa pestissäni, Lehtonen kertoo STT:n uutisessa.

SM-sarjassa Lehtonen pelasi pistekeskiarvolla 17,1. Hänen yhden ottelun piste-ennätyksensä on hurja: 66 pistettä vuodelta1996.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut